Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifest politic anti-islam în Germania

2000px-Alternative-fuer-Deutschland-Logo-2013.svg

Partidul de extremă dreaptă populistă din Germania, Alternativa pentru Germania (AfD), a adoptat duminică un nou manifest, prin care se arată că islamul ultrareligios este incompatibil cu legile și cultura germană.

„Manifestul adoptat de partid include o interdicție privind finanțarea construcției și folosirii moscheilor în străinătate, respingerea minaretelor și chemărilor la rugăciune ale muezinilor ca simboluri ale puterii islamice, precum și interzicerea eșarfelor pe cap pentru fete și femei în școli”, notează DPA, preluat de Agerpres.

Deși o propunere controversată pentru manifest a fost respinsă, anume interzicerea imigranților, în special a celor proveniți din culturi străine, altele au fost adoptate și se regăsesc în forma finală a actului. Deportarea străinilor cu antecedente penale sau cererea de interzicere a sacrificării animalelor, după legile dietetice musulmane și evreiești, sunt doar două dintre acestea.

„Un sondaj realizat de agenția Emnid și publicat duminică în ziarul Bild am Sonntag constată că AfD, (partid înființat în februarie 2013 n. red.) a urcat pe locul al treilea între partidele politice germane, în fața Verzilor. Sondajul efectuat săptămâna trecută arată un sprijin de 13% pentru AfD printre respondenți, cu Verzii la 12%,” anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.