Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 1500 de oameni manifestă în Piața Kleber din Strasbourg pro-Palestina

Jurnalistii.ro
steag palestina

Aproximativ 1.500 de persoane, potrivit poliţiei, 2.500, conform organizatorilor, s-au reunit duminică la Strasbourg - în estul Franţei - pentru a manifesta în sprijinul poporului palestinian, informează AFP, preia Agerpres.

"Palestina va trăi", a scandat minute în şir mulţimea, care arbora drapele palestiniene, turceşti şi franceze. "Nu vom abandona niciodată Ierusalimul" şi "Stop masacrului!", se putea citi pe pancarte.

"Suntem aici pentru a denunţa decizia administraţiei Trump de a-şi transfera ambasada la Ierusalim", a explicat Leila Shihabi, din colectivul "Strasbourg-Palestina 2018", organizaţia aflată la originea reuniunii.

Manifestanţii, reuniţi în piaţa Kleber, în centrul oraşului, au cerut de asemenea "conducătorilor comunităţii internaţionale să reacţioneze cu fermitate faţă de suferinţa poporului palestinian".

Vezi și: Kurzii din Siria, sprijiniți de trupele SUA și ale Franței, au început OFENSIVA: Anunță că a fost lansată ETAPA FINALĂ

"Trebuie aduşi în faţa justiţiei internaţionale responsabilii de această violenţă", a apreciat un student de 24 de ani, care afirmă că nu aparţine niciunei grupări militante.

Soldaţi israelieni au ucis luni 62 de palestinieni şi au rănit alţi 2.500 la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, în cursul manifestaţiilor împotriva transferului Ambasadei SUA la Ierusalim.

Această zi sângeroasă a antrenat un val de condamnări internaţionale şi de apeluri la o anchetă independentă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.