Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifestaţia anuală din Hong Kong, care marchează retrocedarea către China, a fost interzisă de poliție

Twitter
Hong Kong

Poliţia din Hong Kong a decis sâmbătă să nu autorizeze desfăşurarea unui marş pe 1 iulie, când în fosta colonie britanică se marchează anual retrocedarea către China din 1997, transmite Reuters.

Anunţul a fost făcut atât de departamentul de poliţie, cât şi de organizatori, Frontul pentru Drepturile Civile ale Omului (CHRF). Poliţia a invocat reglementările în vigoare privind limitarea adunărilor publice la 50 de persoane, pentru evitarea răspândirii coronavirusului. Conform notificării către organizatori, demonstraţiile nu sunt exceptate de la această restricţie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Dialog spumos între avocata lui Liviu Dragnea și Marian Ceaușescu: ‘Nu fugiți!’, ‘Eu nu fug, plec!’

Notificarea postată pe pagina de Facebook a CHRF menţionează şi incidentele violente care au avut loc la adunările publice şi marşurile organizate de Front în ultimele 12 luni.

La rândul său, departamentul de poliţie a comunicat, tot pe Facebook, că 'după evaluarea riscului, poliţia a considerat că mitingurile şi procesiunile sunt activităţi cu risc ridicat'.

Decizia a fost luată înaintea unei plenare de trei zile a Congresului Naţional al Poporului - parlamentul Republicii Populare Chineze, care va adopta probabil noua legislaţie naţională privind securitatea, înainte de cea de-a 23-a aniversare a revenirii Hong Kongului sub autoritatea Beijingului. China consideră că legea criticată de unele guverne străine şi de activiştii pentru democraţie va afecta doar un număr redus de persoane care provoacă probleme, iar cei care respectă legile nu au motive de îngrijorare.

Citește și: Silviu Mănăstire spulberă anchetele lui Tolontan referitoare la mafia care acționează în colaborare cu Poliția Locală Sector 4: ‘Pistol cu apă’

Regatul Unit a retrocedat Hong Kongul la 1 iulie 1997, iar China a introdus un regim bazat pe principiul 'o ţară, două sisteme', care acordă locuitorilor fostei colonii libertăţi mai mari decât în partea continentală a ţării, inclusiv dreptul de a protesta şi independenţa juridică.

În ultimii ani, cu ocazia aniversării s-a observat o descurajare tot mai mare faţă de amestecul în creştere al Beijingului şi erodarea drepturilor Hong Kongului.

Vineri, secretarul de stat american, Mike Pomopeo, a declarat că Statele Unite impun restricţii la acordarea vizelor pentru oficialii chinezi răspunzători de restrângerea libertăţilor din Hong Kong, dar nu a nominalizat nicio persoană vizată de această măsură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.