Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifestaţie URIAȘĂ la Kiev pentru fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili: 'Nu trebuie ca opozanţii să fie închişi'

europalibera.org
protest kiev

Mii de persoane au manifestat, duminică, la Kiev, pentru fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili şi împotriva liderului ucrainean Petro Poroşenko, scrie news.ro.

Manifestanţii au defilat cu bannere antiguvernamentale şi anticorupţie, dar şi cu pancarte reprezentându-l pe Poroşenko în spatele gratiilor, informează AFP.

"Autorităţile au depăşit linia roşie. Nu trebuie ca opozanţii să fie închişi", a declarat soţia lui Saakaşvili, Sandra Roelofs.

Descoperire şocantă în Italia! Un cadavru fără cap şi fără braţe, găsit într-o pădure. Trupul ar fi al unui român

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili a fost arestat vineri la Kiev, capitala Ucrainei, după ce marţi scăpase de poliţiştii care veniseră să-l aresteze.

Arestarea, care a fost anunţată mai întâi pe pagina sa de Facebook, a fost confirmată de procurorul general al Ucrainei.

Uimitor! O casieră la conducerea Rompetrol - cine o susține

Saakaşvili este suspectat că a primit finanţare de la o grupare criminală care are legături cu fostul preşedintele ucrainean Victor Ianukovici.

Fostul preşedinte georgian, un aprig opozant al lui Poroşenko, care i-a retras naţionalitatea ucraineană, a fost arestat cu câteva ore mai devreme, în urma unei percheziţii la domiciliul său, la Kiev, în cadrul unui dosar criminal pe care el îl denunţă ca fabricat piesă cu piesă la ordinul preşedintelui ucrainean.

Procurorul l-a mai acuzat pe opozant că este finanţat de către fostul preşedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici, destutit în 2014 în urma unei revolte proeuropene de mişcarea Maidan, la Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.