Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifestații în Iran | Ministrul de externe britanic:'ar trebui să-şi asculte propriul popor'

dw.com
Mahsa Amini

Ministerul de externe britanic l-a convocat luni pe diplomatul iranian cu rangul cel mai înalt la Londra pe tema represiunii din Iran a manifestaţiilor legate de moartea lui Mahsa Amini la Teheran, notează AFP,preluat de Agerpres.

Manifestaţiile au intrat în a treia săptămână de când tânăra de 22 de ani a murit pe 16 septembrie, la câteva zile după ce fusese arestată pentru încălcarea strictului cod vestimentar al Iranului.

Ministrul de externe, James Cleverly, a indicat că a cerut serviciilor sale să-l convoace pe Mehdi Hosseini Matin. "Violenţa exercitată de forţele de securitate asupra manifestanţilor este cu adevărat şocantă", a declarat el.

"Astăzi le-am făcut cunoscut clar autorităţilor iraniene punctul nostru de vedere: în loc să dea vina pentru tulburări pe actori din afara ţării, ei ar trebui să îşi asume responsabilitatea pentru acţiunile lor şi să-şi asculte propriul popor", a adăugat şeful diplomaţiei britanice. Vom continua să lucrăm cu partenerii noştri pentru a trage la răspundere autorităţile iraniene pentru aceste grave încălcări ale drepturilor omului", a continuat el".

Luni, conducătorul religios al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a acuzat Statele Unite, Israelul şi presupuşi "agenţi" ai acestora de instigare la revolte în ţara sa. Acesta este cel mai mare val de proteste din Republica Islamică de aproape trei ani. Forţele de securitate din Teheran au reprimat violent sute de studenţi în cursul nopţii de duminică spre luni, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.