Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MApN: Achiziţia, realizarea şi producerea în România a transportorului blindat pentru trupe reprezintă un interes esenţial de securitate

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Adrian Țuțuianu

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, s-a întâlnit vineri cu o delegaţie a companiei General Dynamics European Land Systems, parte a General Dynamics Corporation, informează MApN într-un comunicat de presă, iar în timpul discuţiilor s-a evidenţiat faptul că, pentru minister, realizarea şi producerea în România a transportorului blindat pentru trupe reprezintă un interes esenţial de securitate.

Potrivit sursei citate, pe agenda întrevederii s-au aflat teme precum identificarea modalităţilor de realizare a unor parteneriate la nivelul industriei naţionale de apărare, adaptate la necesităţile operaţionale ale Armatei, crearea unei societăţi mixte pentru asigurarea transferului de tehnologie şi consolidarea în economia românească a statutului de furnizor de securitate al României. "În timpul discuţiilor a fost prezentat faptul că transportorul blindat pentru trupe 8x8 figurează pe lista celor opt programe strategice asumate de către Armată drept programe majore de înzestrare. Pentru MApN, achiziţia, realizarea şi producerea în România a transportorului blindat pentru trupe reprezintă un interes esenţial de securitate, în sensul asigurării securităţii aprovizionării şi mentenanţei echipamentului pe întregul ciclu de viaţă", se mai arată în comunicat.

Întâlnirea face parte din seria consultărilor demarate de ministrul Apărării Naţionale cu reprezentanţii industriei de apărare, în parteneriat cu Ministerul Economiei. La reuniune au participat secretarii de stat Mircea Duşa şi Florin Lazăr Vlădică şi şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.