Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MApN, solicitat să monitorizeze calitatea aerului la Sighişoara, după incendiul de la groapa de gunoi

gunoi groapa de gunoi Glina

În urma declanşării incendiului de la groapa de gunoi din Sighişoara, prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, a anunţat, vineri, că a solicitat sprijinul Ministerului Apărării Naţionale prin Batalionul CBRN, să monitorizeze în permanenţă calitatea aerului în municipiul Sighişoara, în urma incendiului de la groapa de gunoi, potrivit Agerpres.

Citește și: Curtea de Apel a luat decizia- Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

"Am convocat la faţa locului şi o parte din membrii Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă, acei membri care au atribuţii în acest domeniu. Vom menţine forţele care sunt dispuse în momentul de faţă pe tot parcursul zilei, şi vom supraveghea locul şi în timpul nopţii, iar intervenţia va continua în cursul zilei de mâine, având în vedere că stingerea acestui incendiu este foarte complicată. De asemenea, pentru că Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş nu dispune de un laborator mobil, am cerut şi sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, respectiv al Batalionului CBRN din Municipiul Sighişoara, să monitorizeze în permanenţă calitatea aerului. În momentul de faţă se intervine cu autospeciale de mare capacitate, cu mijloace puse la dispoziţie de primărie, de operatorul economic şi Aquaserv şi încercăm să stingem incendiul într-un termen rezonabil. Fac precizarea că în această zonă au mai apărut incendii, de aceea am solicitat Gărzii de Mediu să verifice dacă operatorul care administrează groapa de gunoi respectă legea şi să ia şi măsurile necesare dacă se vor constata nereguli", a arătat prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, într-un comunicat de presă.

Citește și: Guvernul modifică legea offshore! Ce se întâmplă cu gazele din Marea Neagră

În urma incendiului de la groapa de gunoi, izbucnit vineri dimineaţa, a fost convocat Comitetul local pentru situaţii de urgenţă şi s-a emis o alertă prin sistemul RO ALERT, pentru conducătorilor auto care se deplasează pe DN 14, Sighişoara - Mediaş, aflat în apropiere.

La locul incendiului, care se manifestă pe o suprafaţă de 500 mp şi la aproximativ 10 metri adâncime, intervin cinci autospeciale de stingere, o cisternă cu apă de la Aquaserv, două buldoexcavatoare şi 30 angajaţi ai ISU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.