Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Boloş: Atragerea de fonduri europene devine vitală pentru îmbunătăţirea standardului de viaţă şi recuperarea decalajelor dintre regiuni

ioan marcel bolos

Atragerea de fonduri europene devine vitală pentru îmbunătăţirea standardului de viaţă al oamenilor şi recuperarea decalajelor dintre regiuni, iar acest lucru este posibil prin colaborarea autorităţilor locale cu cele centrale, susţine ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, anunță AGERPRES.

Acesta a efectuat alături de vicepremierul Raluca Turcan o vizită în judeţul Ialomiţa, prilej cu care a discutat cu autorităţile locale din mai multe localităţi despre nevoia de a atrage fonduri europene, de a dezvolta facilităţi pentru investitori şi de a creşte standardele de viaţă prin intermediul proiectelor finanţate cu bani europeni.

Citește și: Rareș Bogdan prevestește o victorie istorică! Va fi dezastru pentru PSD! ‘Pentru prima dată, vom elibera România de sub jugul roșu’ .

"În judeţul Ialomiţa, în secolul XXI, numai 8 localităţi din 66 sunt racordate la gaze. Recent, Guvernul României a adoptat OUG nr. 128/2020 privind unele măsuri pentru aprobarea Programului Naţional de racordare a populaţiei şi consumatorilor non-casnici la reţeaua inteligentă de distribuţie a gazelor naturale. Prin acest program vor fi finanţate proiectele autorităţilor locale care vor asigura racordarea la reţeaua de gaze a cel puţin 1.000 de gospodării. Atragerea de fonduri europene devine astfel vitală pentru îmbunătăţirea standardului de viaţă al oamenilor şi recuperarea decalajelor dintre regiuni. Acest lucru este posibil prin colaborarea autorităţilor de la nivel local cu cele centrale, aşa cum se întâmplă deja cu succes în judeţele aflate în fruntea clasamentului banilor europeni investiţi", a declarat ministrul Marcel Boloş, citat în comunicatul transmis de Ministerul Fondurilor Europene.

Oficialul MFE a îndemnat reprezentanţii autorităţilor publice să colaboreze cu cei ai Guvernului pentru a răspunde prompt şi eficient nevoilor comunităţilor lor şi pentru a susţine dezvoltarea prin investiţii.

De asemenea, în contextul în care în perioada au fost acordate subvenţii pentru plata şomajului tehnic pentru 5.000 de persoane, ministrul Fondurilor Europene a subliniat că este necesară crearea şi mai multor locuri de muncă cu sprijinul finanţărilor europene.

În această perioadă de programare, în judeţul Ialomiţa, au fost sau se află în curs de implementare peste 70 de proiecte finanţate cu fonduri europene, cu o valoare totală de 701,5 milioane lei, dintre care 542,1 milioane lei fonduri europene nerambursabile. Cele mai multe sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional - 48 de proiecte. Prin Programul Operaţional Capital Uman sunt finanţate 10 proiecte, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă - 9 proiecte, iar prin Programul Operaţional Competitivitate - 3 proiecte. Prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare sunt finanţate 3 proiecte în acest judeţ. Alte proiecte, implementate la nivel naţional, sprijină şi dezvoltarea acestei zone.

Potrivit sursei citate, în judeţul Ialomiţa, fondurile europene au îmbunătăţit viaţa a aproximativ 87.000 de locuitori din 14 localităţi: municipiile - Slobozia, Feteşti şi Urziceni, oraşele Amara, Fierbinţi Târg şi Ţăndărei, respectiv comunele şi satele - Borduşani, Ciulniţa, Cosîmbeşti, Manasia, Scânteia, Traian, Valea Ciorii şi Vlădeni.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Dana Budeanu, o femeie care se face că gândeşte adânc, dar pare că nu are cu ce’

Totodată, cu sprijinul Instituţiei Prefectului au fost distribuite în acest an 52.104 de pachete de igienă, precum şi 26.052 de pachete cu alimente.

La nivel naţional, 1.188.852 de persoane primesc pachete cu alimente (38 de produse/ pachet), respectiv cu produse de igienă (6 produse/ pachet), în valoare totală de 141,2 milioane lei. Dacă s-ar transporta toată cantitatea de produse cu vagoane, trenul ar avea o lungime de 43 de km, aproximativ distanţa dintre Cluj şi Câmpia Turzii. Iniţiativa sprijină producătorii locali. Preţul la raft al unui pachet de alimente este de 253 de lei şi al celui de igienă este de 120 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.