Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Boloş, după ce Marcel Ciolacu a cerut reduceri de cheltuieli la bugetari: Nu cred că cineva ar vrea să compromită 80 de miliarde de euro

Guvernul Romaniei
Marcel Boloș

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, afirmă că eventuale reduceri de cheltuieli pentru personalul angajat la ministerul pe care îl conduce nu ar aduce decât o economie ”absolut nesemnificativă” la bugetul public, dar, în schimb, ar ”compromite” zeci de miliarde de euro pe care România trebuie să îi absoarbă din fonduri europene.

”Nu cred că Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene poate să genereze o economie de cheltuială încât să avem un impact de 20 de miliarde de lei, pe de o parte. Pe de altă parte, este ministerul care, dacă structurile de absorbţie a banilor europeni nu funcţionează potrivit standardelor pe care le avem din partea Comisiei Europene (...) nu cred că cineva ar vrea să compromită 80 de miliarde de euro pentru o economie care este absolut nesemnificativă şi care ar pune în pericol buna funcţionare a structurilor organizatorice pe care ni le solicită Comisia Europeană”, a declarat Marcel Boloş, joi seară, la TVR Info, potrivit news.ro.

Ministerul a transferat specialişti din alte instituţii şi că are ”o rigurozitate în ceea ce priveşte structurile”

Acesta a explicat că ministerul a transferat specialişti din alte instituţii şi că are ”o rigurozitate în ceea ce priveşte structurile” sale de funcţionare, întrucât banii europeni nu se primesc dacă structurile care lucrează pentru accesarea acestora nu sunt funcţionale.

Boloş spune că ”structuri nefuncţionale înseamnă suspendarea banilor şi compromiterea investiţiilor pe care România le are”.

”Cheltuielile de funcţionare ale statului sunt un loc de unde putem avea economii, (…) dar nu este un semnal, din acest punct de vedere, foarte bun, pentru că, în mod normal ar trebui, la sumele care sunt investite în economie şi la creşterea PIB, ar trebui să avem şi o creştere corespunzătoare de venituri, ceea ce e un lucru care trebuie bine analizat şi cumpătat din punct de vedere al deciziei guvernamentale”, adaugă Boloş.

În ceea ce priveşte tăierea unor sporuri, ministrul Proiectelor Europene arată că jalonul pe care România trebuie să îl îndeplinească în al doilea trimestru al acestui an prevede că sporurile pe care bugetarii le iau nu va putea depăşi 20%.

În prezent, la Ministerul Proiectelor Europene angajaţii primesc sporuri de 50%

El a subliniat că, în acest moment, ministrul are venituri mai mici decât un director din minister, acesta din urmă câştigând sporuri care fac ca veniturile sale să fie mai mari decât ale ministrului.

”Eu am net 12.167 de lei şi sunt funcţii de conducere cu salarii mai mari decât al ministrului, dar toţi cei care lucrează cu aceste fonduri europene, toţi sunt în situaţia în care să aibă cei 50% spor de fonduri. (...) Un director general poate să ajungă până la 3.000 de euro”, spune Boloş.

Acesta a adăugat că o parte din salariile angajaţilor din MIPE sunt asigurate de Comisia Europeană, nu de statul român.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.