Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Boloș explică taxa pe concediile medicale: Suntem singura țară unde indemnizația de boală e mai mare ca salariul!

Inquam Photos / George Calin
Marcel Bolos

Suntem singura țară unde indemnizația de boală e mai mare ca salariul - Așa explică Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, necesitatea taxării concendiului medical în România. Boloș spune că românii încasează practic mai mulți bani stând acasă bolnavi, decât atunci când merg la muncă.

Majoritatea concendiilor medicale s-au dat pentru gripă sau dureri de spate, a dezvăluit premierul Ciolacu

Marcel Boloș a precizat că „nu este vorba de o taxă nouă pe concedii medicale, ci de o eliminare a acestei facilităţi”, așa cum se aplică și în alte state europene.

„Nu există nicăieri în Uniunea Europeană aşa ceva. Am studiat modelele de finanţare din Germania, Franţa, Italia, Spania. Nu există nici unde un sistem de plată al concediilor medicale atât de ineficient ca în România. (...) Suntem singura ţară din UE care îşi permite luxul, cu consecinţele dezastruoase de rigoare, de a avea indemnizaţia de concediu medical mai mare decât salariul atunci când eşti la serviciu. Da, doar la noi se poate să stai acasă în concediu medical şi să primeşti mai mulţi bani decât atunci când eşti la muncă. Şi repet, nu vorbesc aici de bolnavii cronici, nici de cei oncologici, nici de mame şi nici de copiii care au nevoie de îngrijiri medicale, ci vorbesc de sistemul de plată al concediilor medicale”, a spus Marcel Boloş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.