Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu anunț major în Italia: România contribuie la reparațiile Columnei lui Traian/ VIDEO

columna lui traian

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, într-o conferință de presă comună cu Giorgia Meloni, că România s-a angajat să contribuie financiar la reparațiile Columnei lui Traian, un monument care atestă legăturile actualului teritoriu al României cu Imperiul Roman.

”Declarația comună pe care am semnat-o astăzi pune bazele unui plan de acțiune care va întări la un alt nivel relațiile dintre statele noastre.

Am apreciat deschiderea doamnei Președinte privind intensificarea cooperării economice, dar și pentru valorizarea diasporei românești care trăiește în Italia, precum și a comunității italiene din țara noastră.

Cu toții știm importanța legăturilor istorice și culturale care unesc statele noastre. Suntem latini, iar pentru mulți dintre noi Italia este ca o a doua casă. Românii de aici și-au demonstrat deja contribuția la dezvoltarea relațiilor dintre țările noastre. Uneori, trebuie să admitem, că politicienii nu s-au ridicat la nivelul potențialului nostru comun, dar ne propunem amândoi, doamnă Președinte, să schimbăm acest lucru.

În spiritul acestor legături istorice, am decis în calitate de Prim-Ministru al României să contribuim la reparațiile realizate în prezent Columnei lui Traian, un monument care reprezintă o piatră de temelie pentru poporul român, dar și a relațiilor culturale dintre cele două națiuni.

Trebuie să ne protejăm valorile, să ne respectăm istoria și să învățăm din ea, privind împreună înainte spre ceea ce putem face pentru a menține pacea și stabilitatea pe continentul nostru și la nivel internațional”, a spus Marcel Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.