Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu anunță discuții în coaliție privind renegocierea PNRR: 'Există soluții tehnice'

ciolacu PSD

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, luni, la sediul partidului, despre renegocierea PNRR în privinţa procentului alocat din PIB pentru pensii, că este trecut în acord o contribuţie la Pilonul II care poate să rămână în continuare, dar să nu fie prinsă în acest procent. ”Există soluţii tehnice”, a mai spus liderul PSD.

Preşedintele PSD a fost întrebat cum comentează afirmaţia lui Florin Cîţu, care declarase, sâmbătă, că PSD a înţeles că nu se pot majora pensiile cu 40%: ”Nu am văzut apelul, dar noi avem un angajament în ceea ce priveşte pensiile şi cred că o să le discutăm în interiorul coaliţiei”. a spus Ciolacu.

”În primul rând, am vorbit de la început despre o optimizare a PNRR. În al doilea rând, nu plafonează Comisia Europeană niciun plafon în direcţia pensiilor”, a mai arătat preşedintele PSD, despre intenţia de a renegocia acest Plan Naţional şi despre care liberalii spun că nu mai poate fi modificat.

El a continuat: „Vom discuta şi cu specialiştii, să vedem. Este trecută acolo o contribuţie la Pilonul II care să rămână în continuare, nu am nimic împotrivă, dar să nu fie prinsă în acest procent. Deci există soluţii tehnice”, a arătat Marcel Ciolacu.

Liderul PNL Florin Cîţu declara, sâmbără, că a fost plăcut suprins de faptul că PSD a renunţat la promisiunea lor de creştere a pensiilor cu 40%.

”Toţi vrem să creştem pensii, toţi vrem ca oamenii să trăiască mai bine, de aceea am susţinut această creştere cu 10% a pensiilor şi am fost foarte plăcut surprins când social-democraţii au înţeles că promisiunea lor de 40%  nu se poate face. Nu vreau să ajungem în această situaţie, să fie astăzi o promisiune de 11%, discutăm şi arată pe hârtie că nu se poate ajunge acolo”, a  afirmat liderul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.