Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu bate apropouri? Va urma Gabriela Firea exemplul lui Marius Budăi?

Radu Pop
Inquam Photos / Octav Ganea
ciolacu, guvern

„A bate șaua ca să priceapă iapa” este o expresie cu tâlc folosită pentru a face aluzie la ceva sau a lăsa să se înțeleagă ceva indirect. Dacă ascultăm atent scurtul discurs al lui Marcel Ciolacu de astăzi de la Guvern, premierul a folosit de două ori adjectivul „firească” (un cuvânt care face aluzie la numele ministrului Familiei - Firea) pentru a caracteriza demisia lui Marius Budăi de la Ministerul Muncii.

„Am avut o discuție dimineață cu dl ministru Budăi, care m-a anunțat că își depune demisia. Aceasta e reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză. E reacția firească în orice democrație consolidată a Europei”, a spus Ciolacu, accentuând cuvântul „firească” și uitându-se în jur.

Precizăm că ministrul Familiei, Gabriela Firea, a participat și ea la ședința de guvern în care Ciolacu a anunțat demisia lui Budăi.

Marius Budăi și Gabriela Firea sunt considerați drept principalii responsabili politici pentru scandalul „azilelor groazei”.

Din toate reacțiile de până acum ale Gabrielei Firea se vede clar că nu intenționează să-și asume vreo responsabilitate în acest caz, să-și dea demisia din funcția de ministru sau să renunțe la a mai candida la primăria generală din București.

Demisia de astăzi a lui Marius Budăi nu va opri scandalul public. Va urma Gabriela Firea exemplul lui Budăi pentru a salva imaginea PSD? Greu de crezut, dar rămâne de văzut...

Reacția opoziției după demisia lui Marius Budăi

„Oricâte calcule cinice își fac în spate, acestea nu pot trece înaintea unui gest necesar și obligatoriu. Clanul Firea-Pandele nu mai poate sta la masa guvernului”, a  spus Drulă, după demisia lui Marius Budăi.

„Un guvern cu Gabriela Firea în el este unul care girează în continuare ororile din azilele groazei”, a spus și Dragoș Pîslaru, copreședinte REPER și fost ministru al muncii.

„Chiar dacă este ziua de naștere a lui Firea, continui să îi solicit demisia. Dacă Ciolacu va continua să îi țină spatele își va săpa propria „groapă politică” și va duce PSD-ul în cap”, a spus Ludovic Orban, după demisia lui Marius Budăi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.