Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, candidat la alegerile prezidențiale. Firea, la Primăria Capitalei – Ipoteza lui Dîncu (PSD): 'Așa funcționează în PSD!'

stiridecluj.ro
Vasile-Dincu

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional Politic al PSD, îl vede pe Marcel Ciolacu drept candidat PSD la prezidențiale, asta pentru că el e liderul partidului. Dîncu a mai susținut că la Primăria Capitalei nu vede un alt candidat social-democrat în afară de Gabriela Firea.

„În acest moment, noi avem candidat (la prezidențiale), pe președintele partidului. Așa funcționează în PSD, chiar dacă și Ciolacu ne spune că nu s-a hotărât să candideze. Dincolo de aceasta, el e premier, se gândește mai mult la ce are de făcut cu prețurile și protestele”, a declarat Dîncu, la postul B1 TV.

Despre alegerile din Capitală:

„Pur și simplu, președintele partidului a întrebat cine e candidatul pentru București și organizația a spus, evident, că e Firea. Deci noi nu avem niciun fel de dubii cu privire la acest lucru. La noi, fiecare organizație, până la urmă, stabilește cine e omul cu care pierde sau câștigă alegerile. Fiecare organizație vrea să câștige. PSD București a hotărât și Firea e PSD-istul cu cele mai mari șanse în București. Deci noi nu am discutat altceva până în acest moment. Eu nu văd un alt candidat. Firea a candidat cu șanse, a câștigat o dată, a doua oară știm că avem niște dubii legate de cum s-au desfășurat în Sectorul 1 alegerile și e și un proces în acest sens”.

Întrebat de ce PSD întârzie s-o anunțe oficial pe Firea, Dîncu a răspuns că aceasta oricum e cunoscută, are notorietate, deci nu e problemă dacă e anunțată oficial mai târziu. Dîncu a mai spus apoi că lui Ciolacu nu-i e teamă de Firea, că toți din conducerea PSD se înțeleg bine și „e pentru prima dată poate când în conducerea PSD nu e nicio formă de competiție și asperitate”.

Ce spune Firea

Gabriela Firea a declarat, miercuri, că nu s-a autoproclamat candidatul PSD la alegerile pentru Primăria Capitalei, aşa cum s-a spus, ci se consideră "candidat la candidatură". Ea a fost întrebată dacă marţi, la întâlnirea cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi-a asumat candidatura pentru Primăria Capitalei.

"Ieri am vorbit în primul rând de europarlamentare şi despre organizarea alegerilor în general, pentru că nu ştim dacă vor fi cumulate sau nu. Ne pregătim pentru ambele variante. În final s-a concluzionat că trebuie să discutăm săptămâna viitoare şi pentru candidaţii la sectoare şi pentru Capitală. Aşadar, sunt deschisă să particip la alegeri preliminare la Bucureşti, ar trebui să primim şi un dateline, timp în care să ne depunem candidaturile, să vedem cine se mai înscrie şi da, răspund de asemenea pozitiv şi discuţiilor din zilele precedente, dacă să se mai contracteze anumite cercetări sociologice cu toate casele de sondare, inclusiv cu cea cu care nu am o relaţie bună, Avangarde. După informaţiile mele, eu ocup acum locul unu în preferinţele bucureştenilor. Ar fi lipsă de respect faţă de cetăţeni să nu încerc măcar să fiu candidat la candidatură. Mă consider candidat la candidatură", a spus Firea la Palatul Parlamentului.

Nemulțumirile Gabrielei Firea au ajuns și la urechile lui Marcel Ciolacu, care le-a spus colegilor de partid că fiecare decizie va fi luată la timpul ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.