Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, despre situaţia de la Giurgiu: Din punct de vedere uman, nu ai dreptul să faci de râs uniforma de poliţist adresându-te în acest mod unor minori

Guvernul Romaniei
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, despre situaţia de la Giurgiu: Din punct de vedere uman, nu ai dreptul să faci de râs uniforma de poliţist adresându-te în acest mod unor minori

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri seară, la Râmnicu Vâlcea, că nu doresşte să se antepronunţe despre situaţia de la Giurgiu, unde un poliţist a fost filmat în timp ce agresează fizic şi verbal copii instituţionalizaţi, dar apreciază că ”nu ai dreptul să faci de râs uniforma de poliţist adresându-te în acest mod unor minori”. Premierul susţine că nu în acest fel se vorbeşte unor copii, situaţia fiind ”inacceptabilă”.

Premierul Amrcel Ciolacu a fost întrebat, vineri seară, la Râmnicu Vâlcea, despre ancheta care vizează mai mulţi poliţişti din Bucureşti, care ar fi agresat un tânăr, care ulterior a murit la spital.

”Toate sunt în anchetă, n-aş vrea...am avut discuţii cu domnul vicpremier. Este o anchetă în curs, cu procurori, o anchetă penală şi n-aş vrea să mă exprim. Haideţi să aşteptăm ancheta şi toate explicaţiile”, a declarat premierul.

De asemenea, el a fost întrebat despre situaţia de la Giurgiu, unde un poliţist a fost filmat în timp ce agresează fizic şi verbal copii instituţionalizaţi.

”Din punctul meu de vedere, fără să intervin în vreo anchetă, fără să mă antepronunţ, este inadmisibil ca un om care trebuie să aplice legea să se adreseze unor minori, doar pentru simplu fapt că sunt orfani...dimpotrivă, un om al legii ar trebui să aibă mai multă indulgenţă”, a afirmat premierul.

Premierul consideră că nimeni nu are dreptul să facă de râs uniforma de poliţist

”Din punct de vedere uman, nu ai dreptul să faci de râs uniforma de poliţist adresându-te în acest mod unor minori, unor copii. Ca şi părinte, ca şi om este inadmisibil aşa ceva. Este o abordare de golan care, întâmplător, avea uniforma de poliţist”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Premierul a confirmat că a trimis Corpul de Control la Giriugiu pentru a verifica situaţia.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu a a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu pentru purtare abuzivă şi a dispus cercetarea disciplinară a unui poliţist, după ce în spaţiul public au apărut imagini în care acestea agresează fizic şi verbal o tânără aflată sub protecţia DGASPC şi ameninţă şi înjură o altă persoană.

Fapta a avut loc în luna aprilie, când poliţistul a intervenit în centru pentru că tinerii făceau zgomot, oficialii Poliţiei Giurgiu transmiţând, vineri, că instituţia acum a aflat despre comportamentul poliţistului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.