Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, discuție cu Boloș. Caută o soluție prin care să nu plătească salariile restante magistraților, 1,7 miliarde lei (Surse)

Captura FB
Ciolacu 282

Salariile magistraților le dau dureri de cap guvernanților. Surse din Executiv citate de Realitatea Plus spun că premierul Marcel Ciolacu a programat o întâlnire cu Marcel Boloș pentru a găsi o soluție prin care să nu plătească salariile restante magistraților.

Cele 1,7 miliarde de lei, valoarea salariilor restante ale magistraților, ar împovăra prea mult bugetul de stat. Astfel că, potrivit unor surselor citate, va exista o discuție pe această temă între premier și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Nu se știe dacă această discuție între premier și ministrul de la Finanțe va avea loc în cadrul întâlnirii coaliției programate pentru joi sau va fi o întâlnire separată între cei doi demnitari pe acest subiect.

Guvernul voia inițial să reducă cheltuielile pentru a acoperi uriașa gaură bugetară, iar salariile restante ale magistraților, pe care le-au câștigat în instanțe, să fie amânate anul viitor.

CSM face presiuni pentru obținerea banilor anul acesta

Guvernul trebuie să scoată suma de 1,7 miliarde de lei pentru plata restanțelor magistraților în acest an, când deja salariile curente din mai multe ministere sunt plătite din Fondul de rezervă al Guvernului.

Consiliul Superior al Magistraturii și diverse asociații ale judecătorilor au făcut presiuni pentru a obține acești bani anul acesta și au amenințat că vor deschide noi procese în caz contrar.

Mărirea veniturilor magistraților are ca efect și majorarea pensiilor speciale de care aceștia beneficiază.

Potrivit surselor din Guvern, premierul Marcel Ciolacu și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, s-ar putea întâlni mâine (vineri, 3 noiembrie, n.r.) pentru a găsi o soluție ca să nu fie nevoiți să achite această sumă uriașă de 1,7 miliarde de lei.

Nu se știe încă dacă se va putea obține o amânare după aceste discuții sau se va găsi sursa de finanțare a plății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.