Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, după ce s-a închinat la moaștele Sf.Dumitru: Credința ne ajută să păstrăm vie speranța că totul va fi bine

Radu Pop

Președintele PSD Marcel Ciolacu a ajuns marți dimineață la Patriarhia Română pentru a se închina la moaștele Sfântului Dumitru. Este ultima zi de pelerinaj. „În momentele dificile, credința ne ajută întotdeauna să păstrăm vie speranța că totul va fi bine. Doamne ajută!”, a transmis liderul PSD.

Moaştele Sfântului Dimitrie au fost scoase duminică dimineaţa în procesiune şi aşezate în baldachinul de lângă Catedrala Patriarhală din Capitală, spre închinare credincioşilor.

Potrivit Patriahiei, credincioşii din municipiul Bucureşti care doresc să se închine la Sfintele Moaşte, o pot face în următoarele condiţii: accesul la raclă se va face pe un singur rând de persoane care vor aştepta una în spatele celeilalte, păstrând distanţa de 1,5 m între ele, pe trotuarul cu un culoar unic de acces vor fi trasate marcaje de staţionare pentru facilitarea păstrării acestei distanţe, pe marginea traseului unic de acces vor fi amplasate anunţuri cu privire la păstrarea distanţei şi respectarea normelor igienico-sanitare, se va crea un flux unic de circulaţie a credincioşilor, cu intrare de la baza Dealului Patriarhiei şi cu ieşire separată, pe strada Patriarhiei spre strada 11 iunie, iar voluntarii prezenţi, care vor purta permanent măşti de protecţie şi mănuşi, vor oferi credincioşilor materiale de dezinfectare şi igienă.

De asemenea, au fost luate şi alte măsuri, printre care renunţarea la procesiunea „Calea Sfinţilor” la care participau foarte mulţi preoţi şi credincioşi, reducerea numărului de clerici slujitori şi cântăreţi bisericeşti la toate slujbele sărbătorii, reducerea perioadei de expunere a sfintelor moaşte spre închinare la doar 3 zile (25-27 octombrie) şi protejarea raclelor cu moaştele Sfinţilor cu un material care va permite o permanentă igienizare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.