Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu explică controversa: facturile pe ianuarie vor fi compensate/ VIDEO

ciolacu parlament

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că vechea lege adoptată în Parlament acoperă compensarea și pentru luna ianuarie, nu doar din februarie, așa cum este prevăzut în OUG-ul adoptat de Guvern.

"Noi aveam o lege din noiembrie, decembrie, ianuarie, trecută prin Parlament, care nu s-a aplicat corect, deoarece pe lunile noiembrie şi decembrie au fost emise aproape 4 milioane de facturi greşite. S-a dat o ordonanţă de urgenţă care obligă să se emită alte facturi. Pe luna ianuarie este o zonă acoperită de fosta lege. S-a venit cu o părere juridică, că este retroactiv şi nu poate fi aplicată, dacă s-ar fi introdus şi luna ianuarie în această ordonanţă de urgenţă pentru lunile februarie şi martie, atunci am fi riscat să nu se poată pune în aplicare şi rămâneam descoperiţi pe cele două luni. (...) Nu suntem într-un vid legislativ pentru luna ianuarie, mai ales că s-a dat o ordonanţă de urgenţă să se corecteze facturile emise pe noiembrie şi decembrie. Eu nu cred că pe luna ianaurie se vor emite facturi tot greşite, se facturează cu o lună în urmă", a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că marea provocare pentru coaliţia de guvernare şi pentru Guvern este "ce vom face de la 1 aprilie" cu facturile.

"Am văzut ce a făcut Franţa, şi-a negociat cu Comisia Europeană chiar o depăşire a celor 6 luni, plus 3 luni (pentru reglementarea preţurilor - n.r.). Au mers la o acoperire de aproape un an şi aici Guvernul, şi am avut discuţia cu prim-ministrul, să înceapă discuţiile cu Comisia Europeană pentru că acest lucru nu putem să îl facem, fiindcă suntem membri ai UE. Sperăm să prindem o perioadă de un an, să acoperim şi iarna viitoare, să venim cu un preţ reglementat cel puţin la zona casnică, cu certitudine, şi să vedem cât acoperim dintre IMM- uri. (...) Pentru ceilalţi consumatori să se vină tot pe sistemul de compensare. Eu vorbesc ce îmi doresc politic şi într-o logică economică şi ce am discutat cu partenerii sociali", a afirmat liderul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.