Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu: Guvernul se bazează pe sprijinul Băncii Mondiale pentru realizarea reformelor asumate prin PNRR

InquamFOTO/Octav Ganea
Ciolacu Guvern

Guvernul se bazează pe sprijinul Băncii Mondiale pentru susţinerea proiectelor majore de investiţii şi pentru realizarea reformelor asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a afirmat, miercuri, premierul Marcel Ciolacu, în cadrul întrevederii pe care a avut-o la Palatul Victoria cu Gallina A. Vincelette, director regional al instituţiei financiare internaţionale pentru ţările din Uniunea Europeană, şi cu Anna Akhalkatsi, manager de ţară pentru România şi Ungaria.

"Dorim să avem în continuare susţinerea Băncii Mondiale pentru a avansa proiecte majore de investiţii, în special în domeniul infrastructurii", a declarat Ciolacu, citat într-un comunicat al Guvernului.

Şeful Executivului a adăugat că pentru România sunt, de asemenea, prioritare investiţiile în infrastructura feroviară care fac conexiunea cu Ucraina, atât pentru a putea susţine tranzitul cerealelor, cât şi pentru a participa la procesul de reconstrucţie, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul a solicitat Băncii Mondiale să acorde în continuare susţinere pentru finalizarea marilor reforme asumate de România prin PNRR, în special reforma pensiilor şi cea a salarizării bugetare.

Delegaţia Băncii Mondiale a transmis că la nivel instituţional există toată deschiderea pentru colaborarea cu autorităţile române în scopul avansării cât mai rapide a acestor reforme vitale pentru viitorul României, se mai arată în comunicatul Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.