Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, la Congresul Partidei Romilor Pro Europa: 'Dacă-mi permiteţi, e timpul să vă cer şi eu ceva'

gov.ro
ciolacu, guvern

Premierul Marcel Ciolacu le-a cerut comunităţilor rome, la Congresul Partidei Romilor Pro Europa, organizat duminică, la Sala Palatului, să schimbe statutul femeilor care fac parte din această etnie, el arătând că este „mare nevoie de acest lucru” în unele dintre comunităţi.

„Dacă-mi permiteţi, e timpul să vă cer şi eu ceva: vreau ca, împreună cu voi şi cu toţi cei din sală, să schimbăm ceva extrem de important: statutul femeii rome. În unele comunităţi este mare nevoie de acest lucru. Toată societatea românească are multe de îmbunătăţit aici, aşa că vă rog să nu o luaţi ca pe o critică neprietenoasă, e o propunere extrem de serioasă şi un angajament comun pentru a găsi soluţii la o problemă  comună. Sunt convins că vom reuşi, aşa cum am reuşit în ultima perioadă să dăm şi o dimensiune externă temelor legate de romi”, a afirmat Marcel Ciolacu în discursul susţinut duminică în faţa a mii de participanţi la congresul reprezentanţilor comunităţilor rome din România.
Primul ministru a vorbit, în acest context, despre demersurile făcute de România pe tema mediatorilor şcolari pentru etnia romă, demersuri date drept exemplu de bună practică într-un raport al Departamentului de stat al SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.