Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu participă la un eveniment mai puțin obișnuit, unde vor fi peste 4.000 de romi: Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor sunt și ei invitați

gov.ro
ciolacu, guvern

Peste 4.000 de romi din peste 400 de comunităţi se reunesc duminică la Sala Palatului din Capitală, la Congresul organizat de Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa” (APRPE) . Deşi la organizatorii au anunţat prezenţa mai multor politicieni, inclusiv a lui Nicolae Ciucă şi Kelemen Hunor, singurul care a anunţat oficial participarea la eveniment este premierul Marcel Ciolacu. Tema centrală a congresului este ”Romi pentru România”, noul proiect politic al APRPE, care are o nouă abordare a problemelor cu care se confruntă comunităţile de romi, scrie news.ro.

”Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa” (APRPE) organizează, duminică, 5 noiembrie, Congresul reprezentanţilor comunităţilor de romi din România. Congresul reuneşte peste 4.000 de romi, din peste 400 de comunităţi, şi se desfăşoară, de la 12.30, la Sala Palatului din Bucureşti (strada Ion Câmpineanu, nr. 28)”, conform unui comunicat potrivit căruia la eveniment vor participa şi liderii celor mai importante partide politice din România: premierul Marcel Ciolacu – preşedintele PSD, Nicolae Ciucă – preşedintele PNL, Kelemen Hunor – preşedintele UDMR, Cristian Popescu Piedone – preşedintele PPUSL şi numeroşi senatori şi deputati.

Deocamdată, doar premierul Marcel Ciolacu şi-a confirmat oficial prezenţa.

„Congresul reprezentanţilor comunităţilor de romi din România reprezintă un proiect unic în România, care aduce împreună lideri comunitari, reprezentanţi ai organizaţiilor pentru drepturile minorităţilor, personalităţi politice şi reprezentanţi ai societăţii civile. Obiectivul principal este de a dezbate şi de a găsi soluţii pentru problemele cu care se confruntă comunitatea romă din România, de a promova egalitatea de şanse şi incluziunea socială şi economică a romilor”, a declarat Nicolae Păun, preşedintele APRPE.

Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa” doreşte să aducă în atenţia participanţilor şi să contureze împreună cu aceştia direcţiile unui nou proiect politic pentru următorii ani, pornind de la necesităţile concrete ale comunităţilor de romi din România.

“Romi pentru România” este noul proiect politic al Asociaţiei Partida Romilor „Pro-Europa” (APRPE) şi reprezintă tema centrală a congresului extraordinar. Noul proiect înglobează o nouă viziune, o nouă abordare a problemelor cu care se confruntă comunităţile de romi din România.

“Este vorba de un nou program social şi politic, axat pe educaţie, dezvoltare comunitară, reprezentarea romilor în administraţia publică locală şi centrală şi, mai cu seamă, pe unitatea şi solidaritatea romilor din România”, a precizat Nicolae Păun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.