Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, reacţie de ULTIMĂ ORĂ: 'Este de bun simţ ca domnul Orban să-şi dea demisia'

stiripesurse.ro
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, afirmă că premierul Ludovic Orban ar trebui să-şi dea demisia pentru că Guvernul nu a trimis mai repede la Parlament proeictul de lege privind starea de alertă, ceea ce a permis să avem trei zile de vid legislativ, în care nu vor exista restricţii pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

"Au încercat să forţeze, cu încălcarea Constituţiei. Acum toţi parlamentarii am jurat că vom respecta Constituţia. E un lucru nepermis. Una e să încalci Constituţia fără să-ţi dai seama şi atunci se face o sesizare la CCR, alta e să o încalci voit. Rămâne un vid legislativ de trei zile. Eu cred că românii vor da dovadă de maturitate în această perioadă. Cred că un apel din partea tuturor forţelor politice, a tuturor oamenilor responsabili, mai ales din partea domnului Arafat care e respectat, şi cred că românii ar respecta acest lucru. Iar luni, de bun simţ ar fi ca domnul Orban să-şi dea demisia. E nepermis aşa ceva. Categoric. Luni ar fi de bun simț ca domnul Orban să-și dea demisia. E de nepermis să ai o astfel de scăpare la un asemenea nivel. Sunt prea multe lucruri care se întâmplă de două luni de zile, de când ne luptăm cu această pandemie, în care lucrurile nu funcționează, se iau întârziat, dar nu când te joci cu viețile oamenilor. Să lași un vid legislativ de trei zile și nimeni să nu-și dea demisia sau să nu fie responsabil", a declarat Ciolacu la Antena 3.

Ciolacu a afirmat şi că preşedintel Iohannis poate prelungi cu trei zile starea de urgenţă pentru a acoperi vidul legislativ. "Preşedintele are această posibilitate de a un decret de prelungire a stării de urgenţă pentru următoarele zile", a afirmat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai precizat că, alături de alte formaţiuni, PSD lucrează la un program economic, iar după finalizarea acestuia se va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, însă nu atâta timp cât ne aflăm în epidemie.

”O demisie ar fi binevenită”, susține și deputatul PSD de Ilfov, Cătălin Zamfira.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.