Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Opriş dezvăluie modul de lucru al STS: 'Lăsăm urme'

sts

Activitatea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale s-a desfăşurat conform legii şi nu a existat niciun cuvânt care să impute ceva acestei activităţi în urma alegerilor din 2009, a declarat marţi directorul STS, Marcel Opriş, la Comisia parlamentară de anchetă pe marginea prezidenţialelor din acel an.

Vezi şi: Şeful STS, replici acide în comisia de anchetă: Mă aşteptam să se discute lucruri serioase

Explicând tehnic modul în care STS s-a implicat în alegeri, Marcel Opriş a subliniat că serviciul a respectat întocmai procedurile, fiind totodată păstrate şi documentele doveditoare, pentru că a avut 0 "premoniţie" că vor exista suspiciuni.

"Orice document sau notiţă, despre implicarea STS în alegeri, există şi vor rămâne acolo cel puţin cât voi fi eu, indiferent de caracterul lor. (...) Noi, în momentul în care ni s-a cerut, am spus că da, facem, cu o singură condiţie: să existe undeva o urmă. Întotdeauna am încercat să păstrăm urme despre activitatea instituţiei, fiindcă aveam o premoniţie. Ştiam că atunci când va fi nevoie ca cineva să fie suspicionat de activităţi vom fi primii candidaţi, şi atunci am preferat ca întotdeauna când ni s-a cerut ceva, dacă am acceptat să facem, să facem în aşa fel încât să păstrăm urma", a mai spus Marcel Opriş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.