Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Vela anunță achiziționarea a 9000 de camere mobile pentru Poliția Rutieră

Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că au fost alocați peste 5 milioane de lei pentru achiziționarea a 9.000 de camere video pentru polițiștii rutieri, dispozitive menite să „regleze relația dintre polițist și cetățean”.

Citește și: SURSE - Ce ascunde decizia CCR pe Codul Administrativ: Guvernul Orban, pus să dea explicații pentru Guvernul Dăncilă

„Am alocat 5.805.000 lei pentru a achiziționa 9.000 de camere la IGPR, caietul de sarcini se va finaliza în maximum 2 săptămâni și în prima jumătate a lunii februarie se va publica licitația. 
Îmi doresc (...) ca aceste camere să poată fi achiziționate astfel încât la fiecare post de poliție din zona rurală să avem câte o cameră pentru misiunile de ordine publică sau poliție rutieră sau în alte misiuni specifice la nivel rural și, în mod esențial, fiecare polițist aflat în misiune să aibă o asemenea cameră unde se vor stoca imaginile pentru a eradica fenomenul corupției, dar și pentru a obliga polițistul local să aibă un dialog cuviincios, decent, cu conducătorii auto, cu pietonii, cu cetățeanul”, a declarat Marcel Vela la Antena3.

Potrivit ministrului de Interne, aceste camere sunt menite să responsabilizeze și cetățeanul să dea dovadă de o conduită civilizată în relația cu polițiștii.

„Aceste camere vor regla relația dintre polițist și cetățean. Vor fi și probe în dosare penale, pentru că sunt cazuri în care interlopi sau oameni certați cu legea au agresat polițiști, i-au rănit, au fost și cazuri de crime în stradă”, a mai spus ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.