Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihail Neamțu îl apără pe Marcel Vela: Sunt dezamăgit de atacul violent și disproporționat al unor politicieni români

mihail neamtu

Purtătorul de cuvânt al PMP, Mihail Neamțu, consideră că acordul dintre Patriarhie și Interne cu privire la Paști ar fi respectat regulile distanțării sociale, în contextul în care președintele Klaus Iohannis i-a cerut lui Marcel Vela schimbarea acordului și unii liberali nu au exclus renunțarea la protocol, în timp ce USR, UDMR și PSD au cerut demisia ministrului.

„În contextul pledoariei generale pentru empatie umană și solidaritate națională, mă declar (ca și colegul meu Eugen Tomac) total surprins și dezamăgit de atacul violent și disproporționat al unor politicieni români la adresa credinței oamenilor de rând, a Bisericii Ortodoxe Române și a altor confesiuni. Știm cu toții că Sfintele Paști sunt cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, fiind celebrată neîntrerupt, de aproape două mii de ani, pe tărâmul Europei. România este țara unde majoritatea oamenilor se declară creștini, dar și cetățeni ai unui Stat chemat să protejeze simultan libertatea religioasă și sănătatea publică.

Restricțiile severe la care au fost supuși milioane de credincioși vor continua. În noaptea de Înviere, bisericile vor fi goale. Izolarea se va prelungi. În aceste condiții, Guvernul ar fi permis accesul ordonat și limitat al credincioșilor la celebra Lumină pascală, cu ajutorul polițiștilor, al jandarmilor și al altor angajați MAI. Drumul credincioșilor către parohii ar fi respectat distanța socială, fiind făcut pe propria răspundere, ca și-n cazul deplasărilor către magazine sau farmacii, din rațiuni casnice sau de urgență medicală.

Oricare ar fi decizia administrativă a Executivului, politizarea discuțiilor privind credința oamenilor și atacul furibund la adresa Bisericii (comparată cu instituții teroriste) slăbește coeziunea socială și neagă contribuția remarcabilă a mii de comunități creștine (ortodoxe, evanghelice sau catolice) la combaterea bolii și a suferinței provocate de virusul Covid-19”, a transmis Mihail Neamțu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Klaus Iohannis dă puteri sporite Armatei: militarii se transformă în polițiști .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.