Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marco Rose este noul antrenor al echipei RB Leipzig

graiul.ro
fotbal gol plasa poarta

Marco Rose a fost numit, joi, în funcţia de antrenor al echipei germane de fotbal RB Leipzig, a anunţat clubul, citat de agenţiile internaţionale de presă.

Fostul antrenor al Borussiei Dortmund a semnat un contract valabil până în 2024 cu deţinătoarea Cupei Germaniei, potrivit Agerpres.

Tehnicianul de 45 de ani va debuta la RB Leipzig sâmbătă, cu prilejul meciului de acasă cu Borussia Dortmund. Rose îl înlocuieşte pe Domenico Tedesco, care a fost demis miercuri, după un eşec drastic în prima etapă a Ligii Campionilor, 1-4 acasă cu Şahtior Doneţk.

Tedesco a condus echipa la câştigarea Cupei Germaniei sezonul trecut, primul trofeu major din istoria clubului. De asemenea, a condus echipa până pe locul 4, care a asigurat calificarea în grupele Champions.

Eşecul cu Şahtior a fost ultimul dintre-o serie negativă, cu două victorii, două egaluri şi patru eşecuri în toate competiţiile, incluzând şi înfrângerea din Supercupa Germaniei, cu campioana Bayern Munchen.

Rose s-a născut la Leipzig şi a pregătit anterior echipa soră din cadrul concernului Red Bull, RB Salzburg (2017-2019), cucerind două titluri şi Cupa Austriei.

El s-a despărţit de Borussia Dortmund la finalul sezonului trecut, după ce fusese adus în urmă cu un an de la Borussia Moenchengladbach. Dortmund a încheiat pe locul secund în Bundesliga, dar la mare distanţă de campioana Bayern, iar Rose a fost pus pe liber, după ce a fost acuzat de şefii săi de schimbările constante din echipă şi sistemul de joc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.