Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcos Alonso, fundaşul spaniol al echipei Chelsea, nu va mai pune un genunchi în pământ înaintea meciurilor

express.co.uk
marco alonso chelsea

Fundaşul spaniol al echipei Chelsea, Marcos Alonso, a anunţat că nu va mai pune un genunchi în pământ înaintea meciurilor, în semn de susţinere a mişcării Black Lives Matter, considerând că acest gest a început să-şi piardă din însemnătate, scrie Reuters, citat de agerpres.

''În schimb, voi arăta spre camere inscripţia de pe mâneca tricoului unde scrie No to Racism! (Nu rasismului). Va fi modul meu de a arăta că sunt împotriva rasismului şi a discriminărilor de orice fel. Punerea genunchiului în pământ a început să piardă din putere'', a spus Alonso (30 ani).

Antrenorul lui Chelsea, Thomas Tuchel, a susţinut decizia jucătorului spunând că acesta este angajat 100 la sută împotriva rasismului şi chiar dacă nu va îngenunchea va transmite un mesaj la fel de ferm.

În acest sezon, Chelsea a început cu 4 victorii şi un egal, iar Marcos Alonso a jucat în toate cele 5 partide, având un gol şi o pasă decisivă.

Jucătorii din Anglia "susţin masiv" lupta împotriva nedreptăţii rasiale prin iniţiativa de a aşeza un genunchi în pământ înaintea meciurilor, declara cu ceva timp în urmă Asociaţia fotbaliştilor profesionişti din Anglia (PFA).

Sindicatul jucătorilor afirma că şi-a consultat membrii în legătură cu aşezatul genunchiului în pământ, după ce această iniţiativă a fost huiduită în repetate rânduri de spectatori pe unele stadioane.

Aşezatul genunchiului în pământ, mişcare iniţiată de jucătorul de fotbal american Colin Kaepernick, a devenit un gest emblematic de contestare a nedreptăţii rasiale, efectuat de numeroase persoane, inclusiv poliţişti, la manifestaţiile ce au avut loc în 2020 în SUA.

Chelsea este lider în Premier League după 5 etape, cu 13 puncte, iar sâmbătă va disputa pe teren propriu meciul cu campioana en-titre Manchester City, aflată în prezent pe locul 5 cu 10 puncte, o reeditare a finalei Ligii Campionilor din sezonul trecut câştigată după cum se ştie de londonezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.