Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mare e grădina Parlamentului! Nu e glumă: Un deputat pleacă pe Marte

Nu e nicio noutate că deputații și senatorii României au tot felul de idei dintre cele mai ciudate! Remus Cernea, ajuns deputat pe listele PSD, este printre cei care au tot felul de propuneri legislative, dar care, din fericire, nu se transformă în legi.

Citește și: Soția unui ambasador numit de Klaus Iohannis face două milioane de euro pe an din...apă

Cea mai recentă faptă uluitoare a deputatului Cernea pare glumă, dar nu e. Omul pleacă pe Marte! Nu fizic, ci doar cu numele. Iată ce mesaj a transmis:

”Dragi prieteni, ca pasionat al explorării spațiului cosmic, mi-am luat un bilet pentru ca numele meu să fie transportat pe Marte la următoarea misiune NASA către această planetă, misiune care va decola pe 4 martie 2016 emoticon smile

Puteți face același lucru aici: http://mars.nasa.gov/participate/send-your-name/insight/

NASA îi invită pe pâmânteni să-și trimită numele pe planeta Marte la bordul următoarei nave a agenției spațiale americane ce va fi lansată în 2016, informează mashable.com.

Citește și: DOLIU în politică: Soția unui lider important a murit la București

Numele celor înscriși până la 8 septembrie vor fi transportate pe Planeta Roșie într-un microcip de silicon la bordul sondei InSight

Este un mod distractiv de a capta interesul publicului pentru explorarea spațiului”, a declarat pentru Mashable actorul William Shatner.

Nu este pentru prima dată când cecetătorii de la NASA trimit în spațiu numele locuitorilor Terrei. În zborul său spre Pluto, nava New Horizons a purtat cu sine peste 430.000 de nume.

Citește și: Elena Udrea face mutarea la care se aștepta toată lumea

Și în decembrie 2014, 1,38 milioane de nume au zburat în spațiu cu capsula Orion fără oameni la bord.

Misiunea sondei InSight pe Marte este o parte a drumului spre această planetă, susțin cercetătorii, ce va examina interiorul planetei și îi va ajuta pe oamenii de știință despre modul în caee s-au format planetele stâncoase ale sistemului solar.

Pentru ca numele dumneavoastră să fie printre cele care pornesc într-o călătorie spre Marte trebuie să completați un formular pe site-ul agenției spațiale americane."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.