Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Barieră de Corali a evitat înscrierea pe lista Patrimoniului mondial în pericol (UNESCO)

playtech.ro
Marea Barieră de Corali

Australia a evitat vineri ca UNESCO să înscrie Marea Barieră de Corali pe lista Patrimoniului mondial în pericol, în ciuda îngrijorării exprimate de comunitatea ştiinţifică referitoare la degradarea acestui ecosistem unic, informează AFP, potrivit Agerpres.

Comitetul patrimoniului mondial, reunit la Fuzhou, în China, a decis să amâne o decizie în acest sens în urma unui lobby intens al Australiei, care s-a opus măsurii.

Citește și: Magistratul care L-A ELIBERAT pe Dragnea și-a `BLAMAT` colegii care au PROTESTAT împotriva SCHIMBĂRILOR din Justiție făcute de PSD `SUB BAGHETA` acestuia

Agenţia ONU a publicat în luna iunie recomandările experţilor şi organismelor consultative care sugerează că acest ecosistem unic, înscris în Patrimoniul mondial în 1981, să fie inclus pe lista siturilor ''în pericol'' din cauza deteriorării cauzate de reapariţia episoadelor de albire a coralilor, ca efect al schimbărilor climatice.

Comitetul patrimoniului mondial este reunit în aceste zile online şi este prezidat din Fuzhou (China) de Tian Xuejun, vicepremierul chinez al Educaţiei şi preşedinte al Comisiei naţionale chineze pentru UNESCO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.