Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie cere discuții de URGENȚĂ cu Franța: o tratăm drept un incident major

parlament uk

Ministerul britanic de Interne a anunţat că tratează drept 'un incident major' sosirea pe coastele britanice de migranţi care traversează Canalul Mânecii la bordul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni, sosiri devenite tot mai frecvente începând din octombrie, transmite sâmbătă AFP.

Citește și: Elena Udrea, dezvăluiri EXPLOZIVE după trei luni de detenție: 'Am dormit două luni cu Alina Bica în același pat'

Ministerul 'tratează situaţia drept un incident major', a declarat un purtător de cuvânt într-un comunicat, după ce ministrul de resort, Sajid Javid, a susţinut o teleconferinţă cu serviciile de imigraţie, poliţia de frontieră şi agenţia naţională împotriva crimei organizate, vizând coordonarea acţiunilor lor. 

Conform purtătorului de cuvânt, ministrul de interne studiază posibilitatea de a pune la dispoziţia autorităţilor mai multe nave de patrulare în zona Mânecii, existând însă temerea că suplimentarea navelor i-ar putea încuraja pe migranţi să încerce o traversare. 

Sajid Javid a solicitat 'o discuţie telefonică urgentă cu omologul său francez în acest weekend' pentru a discuta despre cooperarea între autorităţile celor două state. 

Reacţia Londrei survine după ce vineri, în jurul orei 09.00 GMT, poliţia britanică de frontieră a reperat 'o ambarcaţiune de mici dimensiuni' în largul portului Dover. Cei opt iranieni aflaţi la bord au fost aduşi la mal, unde au fost supuşi unui examen medical şi preluaţi de serviciile de imigraţie. 

Cu câteva ore mai devreme, spre ora 03.00 GMT, patru bărbaţi - trei iranieni şi un sirian - fuseseră interceptaţi la bordul unei bărci pneumatice în largul portului Dover. 

Tentativele de traversare a Mânecii s-au înmulţit în ultimele săptămâni. Din 23 decembrie, aproape 100 de persoane au fost salvate pe mare de autorităţile franceze sau britanice. 

Traversarea Canalului Mânecii cu ambarcaţiuni mici este deosebit de periculoasă din cauza traficului maritim intens, a curenţilor puternici şi a temperaturii scăzute a apei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.