Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie e în alertă: crește numărul cazurilor Covid-19, în ciuda campaniei de vaccinare

www.diarystore.com
Big Ben Londra

Numărul cazurilor de COVID-19 cu "varianta indiană" a coronavirusului confirmate în Marea Britanie a ajuns la 2.323, iar această variantă a devenit deja dominantă în oraşele Bolton şi Blackburn with Darwen, ambele în nord-vestul Angliei, unde au fost confirmate 483 de cazuri, a declarat luni ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, relatează agenţiile Reuters şi Xinhua, informează Agerpres.

Datele preliminare analizate Marea Britanie indică însă faptul că actualele vaccinuri anti-COVID-19 protejează cel puţin vârstnicii în faţa variantei indiene a coronavirusului SARS-CoV-2, iar majoritatea persoanelor spitalizate după ce s-au infectat cu această variantă nu erau vaccinate, a adăugat Hancock, într-o intervenţie în parlament. El a mai spus că la Bolton sunt în prezent spitalizate 19 persoane infectate cu varianta indiană, majoritatea nevaccinate, deşi erau eligibile pentru vaccinare.

''Deşi nu avem tabloul complet asupra efectului vaccinului (asupra variantei indiene), datele preliminare de laborator ale Universităţii Oxford, coroborate cu cele de la Spitalul Bolton şi cu datele iniţiale din India arată că vaccinurile sunt eficiente împotriva acestei variante'', dar virusul se poate ''răspândi precum focul'' în rândul celor nevaccinaţi, a subliniat oficialul britanic.

Varianta indiană B.1.617 grupează trei sub-variante distincte (B.1.617.1, B.1.617.2 şi B.1.617.3), cu unele mutaţii comune şi altele diferite, B.1.617.2 fiind cea care se răspândeşte în Marea Britanie.

Principalul responsabil sanitar al guvernului de la Londra, Chris Whitty, a avertizat vineri că această variantă este şi mai transmisibilă decât varianta britanică a coronavirusului (B.1.1.7 - varianta Kent) şi, în timp, ea va deveni dominantă, la fel cum s-a întâmplat cu varianta britanică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.