Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie îşi va dubla contingentul din cadrul grupului de luptă al NATO din Estonia

www.reuters.com
ben wallace ministrul apararii

Marea Britanie îşi va dubla contingentul din cadrul grupului de luptă al NATO din Estonia şi va trimite de asemenea în această ţară echipamente militare, inclusiv tancuri şi vehicule de luptă blindate, în contextul temerilor privind un eventual atac al Rusiei asupra Ucrainei.

''Împreună cu aliaţii noştri din NATO, desfăşurăm trupe şi echipamente terestre, navale şi aeriene pentru a consolida apărarea europeană ca răspuns la comasarea de forţe militare ruseşti la graniţa Ucrainei'', menţionează într-o declaraţie citată de Reuters ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, potrivit Agerpres.ro.

Marea Britanie comandă în Estonia grupul de luptă din cadrul prezenţei consolidate înaintate a NATO pe flancul estic (Enhanced Forward Presence). Acest grup are în prezent circa 1.200 de militari, dintre care aproximativ 850 sunt britanici.

Astfel de grupuri de luptă au mai fost create de NATO în celelalte două state baltice, Lituania şi Letonia, primul condus de Germania şi celălalt de Canada, precum şi în Polonia, acesta din urmă fiind comandat de SUA. Germania a anunţat săptămâna trecută că va suplimenta grupul de luptă din Lituania cu circa 350 de militari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.