Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie, pregătită să găzduiască finala Ligii Campionilor prevăzută la Istanbul

smartradio.ro
fotbal

Marea Britanie s-a declarat vineri pregătită să găzduiască finala Ligii Campionilor la fotbal, prevăzută la Istanbul între echipele engleze Chelsea şi Manchester City, după ce a impus restricţii riguroase asupra călătoriilor în Turcia din cauza situaţiei sanitare.

Începând cu 12 mai la ora 03:00 GMT, sosirile în Anglia din Turcia vor fi interzise cu excepţia britanicilor şi a rezidenţilor în Regatul Unit. Aceştia din urmă la sosire vor fi plasaţi în carantină la hotel pe cheltuiala lor, la un cost de 1.750 de lire sterline pe persoană.

"Trebuie să trecem Turcia pe lista roşie şi aceasta va avea implicaţii", a declarat ministrul Transportului, Grant Shapps, conform Agerpres.

"Legat de Liga Campionilor, aceasta înseamnă, tare mă tem, că suporterii nu ar trebui să meargă în Turcia. Pot să vă spun că federaţia engleză discută cu UEFA, suntem pregătiţi să găzduim finala", prevăzută pe 29 mai la Istanbul, a adăugat ministrul.

UEFA a indicat pentru AFP că "are nevoie de puţin timp pentru a reflecta". "Tocmai am aflat că Turcia a fost trecută pe lista roşie", a adăugat forul fotbalistic european.

Marea Britanie este ţara din Europa cea mai afectată de pandemia de Covid-19, cu peste 127.000 de morţi.

Graţie lockdown-ului strict impus la începutul lui ianuarie pentru trei luni şi a unei campanii de vaccinare printre cele mai avansate din Europa, situaţia sanitară s-a îmbunătăţit semnificativ, cu circa 2.000 de cazuri şi aproximativ 15 decese pe zi.

Pentru a evita importul de noi cazuri de virus şi de variante rezistente la vaccin, guvernul britanic impune restricţii riguroase la frontieră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.