Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie PUNE LUPA pe cumpărătorii de proprietăți din regat - Ce măsuri se pregătesc de Partidul Conservator

lupa integritate

Cumpărătorii străini care vor dori să achiziţioneze proprietăţi în Anglia vor fi nevoiţi să plătească mai mult decât cetăţenii britanici, dacă Partidul Conservator va rămâne la putere după alegerile generale din decembrie, transmite Reuters, citată de NEWS.ro.

Partidul Conservator a anunţat că va aplica o suprataxă de 3% nerezidenţilor în Marea Britanie, în cadrul încercării de a tempera piaţa imobiliară.

La anunţarea măsurii, conservatorii au făcut referire la un studiu realizat de York University, potrivit căruia mai mult de 1 din 10 din locuinţele noi din Londra au fost cumpărate de nerezidenţi în perioada 2014-2016, potrivit NEWS.ro.

”Acest lucru adaugă o cerere semnificativă la o ofertă limitată, umflând preţurile locuinţelor şi făcând mai greu pentru oamenii din Marea Britanie să devină proprietari”, a anunţat partidul.

Ca un exemplu, cumpărătorii din străinătate vor avea nevoie să găsească în plus 50.000 de lire sterline (64.400 dolari) pentru a-şi permite să cumpere o casă cu un preţ mediu din cartierul Notting Hill din Londra, care depăşeşte în prezent 1,6 milioane de lire, potrivit site-ului imobiliar Zoopla.

Taxa, cunoscută sub numele de timbru fiscal, există deja pentru achiziţiile imobiliare. Niveluri mai ridicate ale timbrului fiscal se aplică de obicei pentru achiziţia  celei de-a doua locuinţe sau pentru locuinţele destinate închirierii.

Partidul Conservator, care conduce în sondajele de opinie, susţine că va ajuta oamenii să cumpere o locuinţă prin eliminarea unei părţi din concurenţa străină pe piaţa imobiliară.

Conservatorii estimează să măsura va afecta 70.000 de achiziţii pe an.

Majorarea taxei de timbru va fi aplicată atât companiilor cât şi persoanelor fizice, dar va fi valabilă doar în cazul proprietăţilor din Anglia, nu şi în restul Marii Britanii.

Partidul Laburist a adoptat o strategie diferită, anunţând că vrea să construiască 150.000 de locuinţe pe an, dintre care 100.000 de locuinţe de stat şi alte 50.000 ”cu adevărat accesibile”.

Liberal democraţii, care au şanse mici să ajungă la putere, au anunţat că ar construi 300.000 de locuinţe, la nivel naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.