Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie renunţă la aplicaţia proprie pentru testarea şi urmărirea contactelor persoanelor infectate cu noul coronavirus

www.wired.com
Aplicatie carantina supravehgere

Guvernul britanic a anunţat joi că va trece la utilizarea tehnologiei dezvoltate de Apple şi Google pentru pentru testarea şi urmărirea contactelor persoanelor infectate cu noul coronavirus, renunţând la o aplicaţie creată în Marea Britanie, care nu funcţionează suficient de bine pe iPhone-uri, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Citește și: CAB l-a condamnat definitiv pe ex-colonelul SRI Daniel Dragomir la 3 ani şi 10 luni cu EXECUTARE pentru TRAFIC şi spălare de bani

Programul de testare şi de urmărire este esenţial pentru redeschiderea ţării, dar a fost marcat de probleme. O aplicaţie pentru smartphone-uri dezvoltată de National Health Service (NHS) ar fi urmat să fie lansată la nivel naţional în luna mai, dar acest lucru nu s-a materializat.

Citește și: ZIUA CEA MAI LUNGĂ pentru ex-colonelul SRI Daniel Dragomir - Curtea de Apel ATÂRNĂ între condamnarea sau achitarea acestuia

Sistemul descentralizat al Google şi Apple va beneficia de activităţile care au avut loc pe aplicaţia NHS la care s-a renunţat, au declarat Dido Harding, şeful programului de testare şi de urmărire, şi Matthew Gould, directorul general al diviziei de tehnologie a  serviciului de sănătate, NHSX.

Datele provenite din a doua săptămână a programului de testare şi urmărire din Anglia au arătat că în timp ce peste 85.000 de oameni testaţi pozitiv la noul coronavirus au fost contactaţi în primele două săptămâni, peste 25% din cazurile pozitive nu au putut fi contactate.

Citește și: Mario Iorgulescu, cercetat pentru omor, 'FUGAR' cu ACTE în REGULĂ - CAB stabilește definitiv arestarea acestuia în lipsă

”Să avem un sfert dintre cei testaţi pozitiv necontactaţi este o lacună a sistemului care trebuie rezolvată urgent”, a afirmat şeful politicii de sănătate din Partidul Laburist aflat în opoziţie, Justin Madders.

Adoptarea de către Marea Britanie a sistemului descentralizat al aplicaţiei are loc după ce un număr tot mai mare de ţări europene, între care Italia, Elveţia, Germania şi Austria, au procedat în acelaşi mod.

Modelul de aplicţie al Appe şi al Google a nemulţumit însă guvernele pentru că pune pe primul plan confidenţialitatea datelor utilizatorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.