Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie: Se definesc taberele pro și contra UE

640px-Anti_EU_flag.svg

Marea Britanie a înregistrat miercuri, 24 februarie, înțelegerea făcută cu restul statelor europene pentru a evita ieșirea din UE la Organizația Națiunilor Unite.

Ambasadorul britanic la ONU a declarat că înregistrarea înțelegerii sub formă de tratat internațional asigură puterea legală a textului. Acesta va intra în vigoare numai dacă Marea Britanie votează pentru rămânerea în UE pe data de 23 iunie, informează Reuters.

Cel mai probabil, această înregistrare îl va ajuta pe Cameron în campania sa pentru rămânerea țării în UE. Deja Michael Grove, secretarul pentru Justiție în cabinetul Cameron, a susținut că înțelegerea ar putea fi anulată parțial de Curtea Europeană de Justiție, informează The Guardian.

În campania pentru rămânerea Marii Britanii în UE, Partidul Conservator (de guvernare) s-a declarat neutru. Premierul Cameron susține rămânerea, în urma succesului parțial în renegocierea participării țării la Uniune.

Citiți și: Ce s-a discutat la summit-ul de la Bruxelles

Una dintre principalele voci ale exitului Marii Britanii (Brexit) este primarul Londrei, conservatorul Boris Johnson. Toate celelalte partide politice semnificative sunt pentru rămânerea în Uniune. Totuși, Jeremy Corbyn, liderul principalului partid de opoziție (Laburist),  nu pare deocamdată să fie foarte entuziast.

„Problema nu este că Corbyn ar dori în secret ca Marea Britanie să se retragă din UE. Problema este că se vede extrem de evident că nu îi pasă”, spune Nick Cohen, într-o postare pe blogul său de pe The Spectator.

Și mediul de afaceri militează pentru rămânerea în blocul comunitar. Însă populația Marii Britanii este mai puțin convinsă. Britanicii susțin mai degrabă rămânerea decât ieșirea din Uniune, dar nimic nu este încă decis.

brexit Evoluția opiniei publice în privința ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Sursa: What UK thinks.

Citiți sinteza BBC privind înțelegerea lui Cameron cu Uniunea Europeană și condițiile Brexit-ului aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.