Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie se implică în disputa dintre Franța și Turcia: cere aliaților din NATO să apere libertatea de exprimare

www
Dominic Raab

Ministrul de externe britanic, Dominic Raab, le-a cerut miercuri aliaţilor din NATO să fie solidari în apărarea libertăţii de exprimare - un reproş voalat la adresa Turciei, care a făcut apel la un boicot împotriva Franţei, apreciază Reuters, potrivit AGERPRES.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, le-a cerut compatrioţilor săi să nu mai cumpere produse franţuzeşti şi a acuzat Parisul că are o agendă anti-musulmană. Ca şi alţi lideri din lumea islamică, el este nemulţumit de reacţia Franţei la uciderea profesorului Samuel Paty, decapitat de un tânăr musulman de origine cecenă fiindcă prezentase caricaturi cu profetul Mahomed într-o lecţie despre libertatea de exprimare.

Citește și: DNA despre SPECULA generată de pandemie - 'A fost creat cadrul propice apariției 'indispensabilului traficant de influență''

'Regatul Unit este solidar cu Franţa şi cu poporul francez după uciderea îngrozitoare a lui Samuel Paty', a declarat Raab, adăugând că 'terorismul nu poate şi nu trebuie să fie justificat niciodată'.

'Aliaţii din NATO şi comunitatea internaţională în general trebuie să fie solidari privind valorile fundamentale ale toleranţei şi libertăţii de exprimare; nu trebuie să le facem niciodată cadou teroriştilor disensiunile între noi', a mai spus şeful diplomaţiei britanice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.