Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie solicită o decizie concretă a Comitetului Internațional Olimpic privind situaţia Jocurilor Olimpice de la Tokyo

jocuri olimpice

Marea Britanie solicită Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) să dea urgent un răspuns definitiv privind amânarea sau nu a Jocurilor Olimpice de vară (24 iulie - 9 august), în contextul pandemiei de coronavirus, a spus purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson, conform Reuters.

''Vrem ca CIO să facă un anunţ oficial definitiv cu privire la această chestiune cât mai curând pentru a aduce claritate tuturor celor implicaţi. Sportivii se confruntă cu incertitudini semnificative în prezent. Sănătatea şi siguranţa lor, ca şi cea a fanilor şi a oficialilor angrenaţi în organizarea JO 2020, trebuie să conteze în primul rând'', a spus acesta, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: OECD avertizează: ‘Economia globală va avea nevoie de ani de zile pentru a se reface după pandemie’

Decizia de amânare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo "ar putea deveni inevitabilă" dacă pandemia de coronavirus va face imposibilă organizarea competiţiei în condiţii sigure, a recunoscut luni, pentru prima oară, premierul japonez Shinzo Abe.

Abe, care a vorbit în faţa Parlamentului japonez, a asigurat că ţara sa este în continuare angajată să organizeze JO 2020 în cele mai bune condiţii, însă "dacă acest lucru va deveni dificil, ţinând cont cu prioritate de sportivi", decizia unei amânări "ar putea deveni inevitabilă".

În ciuda răspândirii neîncetate a pandemiei de coronavirus în lume şi a preocupărilor tot mai mari legate de desfăşurarea Olimpiadei de la Tokyo, Shinzo Abe nu a mai evocat niciodată până acum, în mod oficial, această posibilitate.

Citește și: Tăriceanu: ‘Nu-mi dă pace un gând! Să avem neșansa unor conducători atât de ticăloși. Au știut din timp de acest virus’

Schimbarea sa de poziţie vine după ce Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a lăsat la rândul său, duminică, să se întrevadă posibilitatea unei amânări a evenimentului, oferindu-şi un termen de patru săptămâni pentru a lua o decizie în acest sens, împreună cu toţi partenerii săi.

"Anularea nu figurează însă printre posibilităţi", a subliniat luni Shinzo Abe, după ce preşedintele CIO, Thomas Bach declarase anterior că anularea JO 2020 "nu se află pe ordinea de zi", pentru că acest lucru "ar distruge visul olimpic".

Pentru un număr tot mai important de sportivi şi de federaţii sportive naţionale, în timp ce marea majoritate a competiţiilor sunt suspendate în întreaga lume, nu mai este timp de tergiversări în privinţa desfăşurării celui mai mare eveniment sportiv mondial.

Citește și: Iohannis: ‘Dragi pensionari: nu va expuneți inutil unui risc uriaș, limitați orice deplasare în afară domiciliului’

Cereri de amânare au fost făcute până acum în mod dispersat în lumea sportului, însă sunt tot mai insistente cu fiecare zi care trece din partea sportivilor şi a instanţelor naţionale.

Pandemia de coronavirus constrânge în prezent aproape un miliard de persoane din întreaga lume să rămână la casele lor, majoritatea făcând obiectul unor măsuri drastice de izolare, iar mulţi sportivi consideră că este imposibil să se pregătească corect în acest condiţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.