Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAREA TRĂDARE continuă: PNL a luat o primăriță dintr-un fief PSD și doi primari de la ALDE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban Parlament

PNL demarează cea mai mare operațiune de racolare națională de primari, după epoca Liviu Dragnea. În ”România normală”, Ludovic Orban lovește în toate fiefurile PSD, pentru a le destructura. După trădările din Giurgiu, acolo unde mai mulți edili PSD au anunțat că vor candida din partea PNL la alegerile locale, liberalii au făcut noi ”convertiri”.

Primărița din orașul Turceni, devenit celebru pentru termocentrală și pentru marele dosar DNA în care era vizat Victor Ponta, a decis să sară în altă barcă, cea condusă de Ludovic Orban. Cristina Cilibiu a ajuns primar, în 2016, când a candidat pe listele PSD. În 2019 a făcut campanie electorală pentru europarlamentare sub sigla ALDE, acolo unde șef al organizației județene era cumnatul său, fost primar de Turceni, Ion Iordache, acum un afacerist milionar, cu contracte cu statul în tot județul.

De altfel, Iordache este cel care face jocurile în Turceni, lucru recunoscut și de cea care i-a luat locul la primărie. Primărița Cilibiu este și purtătoarea de cuvânt a afaceristului și vorbește în locul acestuia. ”Nu este angajat politic nicăieri, este independent din punct de vedere politic, iar la Turceni va face echipă cu mine indiferent de decizia mea.”, a spus, la un post de radio, Cilibiu, părându-i-se normal ca un primar ”să facă echipă” cu un afacerist extrem de controversat.

Iordache, de altfel, a plecat din ALDE și a încercat să influențeze stabilirea candidaților pentru primării în PSD, iar acum face cărțile pentru PNL, el fiind primar de Turceni pe când era la fostul PDL. Conform unor surse, Iordache a convins, în afară de Cilibiu, alți doi primari de la PSD, Vili Pasăre (Drăgotești) și Marian Tătaru (Ionești), să se înscrie în PNL. Pasăre a fost și arestat, în trecut, într-un dosar DNA, ambele localități sunt vecine Turceniului, iar Iordache are multe afaceri cu cele două primării. Cristina Cilibiu a anunțat pe 10 august că va candida din partea PNL.

Tot în Gorj, dar în amonte pe Jiu, un alt politician ajuns primar pe listele ALDE, de data asta, s-a reorientat și a trecut la liberalii lui Orban. Robert Filip, primarul orașului Rovinari, uns șef ALDE în iarna trecută peste tot județul, după ”dezertarea” afaceristului Iordache, a ajuns și el în PNL, încă din primăvară, și și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat de edil din partea echipei lui Orban, chiar zilele trecute.

De altfel, în zilele următoare, conform informațiilor STIRIPESURSE.RO, mai mulți primari își vor anunța înscrierea în PNL, în județul Gorj, un fief tradițional PSD.

De la Turceni și Ionești, mergem în aval, pe Jiu, și ajungem în Dolj, unde PNL a convins un tânăr primar, aflat la primul mandat, să lase ALDE și PSD pentru iubirea de liberali. Cristian Tuță, primarul comunei Bucovăț, de lângă Craiova, a ajuns șef la primărie în 2016, pe listele partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu. Ulterior, a trecut la PSD, participând frecvent la ședințele social-democraților doljeni și făcând campanie celor supranumiți de PNL ”ciuma roșie”. Tuță ”a cedat” și el, ca și ceilalți primari de până acum, ”farmecelor” lui Ludovic Orban și a ales calea liberală pentru un nou mandat la primărie.

La fel ca în Gorj, și în Dolj se duc lupte pentru preluarea și menținerea unor primari. PNL încearcă să rupă cât mai mult, pentru că Doljul este tradițional ”roșu”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.