Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marele favorit pentru a prelua funcția de ministru al Educației

om-cu-fata-de-semnul-intrebarii1

Demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcția de ministru al Educației îi forțează pe liberali să caute o nouă soluție pentru acest minister. O discuție în acest sens va avea loc în cadrul ședinței Biroului Politic Național al PNL, care va avea loc astăzi.

Conform surselor noastre, marea favorită pentu a deveni ministru al Educației este Ligia Deca, în prezent consilier prezidențial. Ea beneficiază de sprijinul președintelui Klaus Iohannis și are marele avantaj că s-a ocupat de proiectul ”România Educată”.

Legile pentru implementarea ”României Educate” au fost înscrise în circuit de către Sorin Cîmpeanu, dar liberalii vor duce o bătălie dură în Parlament pentru a le trece în actuala variantă, de aceea au nevoie de un om care să înțeleagă filosofia proiectului.

În discuțiile din interiorul PNL s-au vehiculat și alte nume, care au sprijinut diferitelor tabere din partid. Un prim nume este cel al lui Vlad Nistor, europarlamentar și fost rector al Universității București. De asemenea, se vehiculează numele senatorului Marilen Pîrtea, dar acesta s-a confruntat cu acuzații de plagiat și ar putea fi vulnerabil. Totodată, s-a discutat și despre numele lui Sorin Costreie, în prezent consilier de stat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.