Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marele plan anunțat de Vladimir Putin: 'Avem multe interese în domeniul apărării și securității'

vladimir putin

Problemele legate de crearea unor condiții de viață confortabile în orașele din zona arctică sunt rezolvate într-un ritm insuficient, deși regiunea are o importanță strategică pentru Rusia în ceea ce privește apărarea și securitatea, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

"Anul trecut, la o întâlnire privind dezvoltarea Arcticii, am decis să elaborăm un plan de acțiune pentru dezvoltarea locuințelor, a infrastructurii energetice și sociale și a așezărilor în care sunt desfășurate formațiunile noastre militare. Sarcina este încă în curs de rezolvare, pentru a o spune ușor, încet", a declarat Putin la o întâlnire privind dezvoltarea entităților administrativ-teritoriale închise și a orașelor arctice, relatează Interfax.

El a atras atenția asupra faptului că "îmbunătățirea orașelor în condițiile dure din nord este asociată cu soluționarea problemelor de apărare". "Nu voi intra în detalii, dar aici, în aceste domenii, avem multe interese în domeniul apărării și securității, deci oamenii care locuiesc aici trebuie să trăiască în condiții umane. Aceste probleme sunt de o importanță fundamentală", a subliniat președintele.

El a cerut o abordare foarte serioasă a acestor probleme. Președintele rus a recunoscut că deteriorarea infrastructurii comunale și a locuințelor chiar și în orașele mari din Arctica atinge 70%, iar în orașele mici și "această problemă este și mai acută".

"Grație deciziilor luate în ultimii trei ani, bineînțeles că s-a făcut ceva (...) Și, cu toate acestea, ritmul muncii în ceea ce privește dezvoltarea socială este în mod clar insuficient, ar trebui să fie mai ambițioase și mai sistematice", a spus Putin, adăugând că "sarcinile de dezvoltare a unui număr de așezări sunt direct legate de problemele de securitate națională și, prin urmare, există o mare responsabilitate care revine centrului federal".

Președintele rus a adăugat că intenționează să viziteze orașul închis Severomorsk, dar din cauza condițiilor meteorologice, acest lucru nu a putut fi făcut.

Termen stabilit

Planul pentru formarea infrastructurii sociale, de locuințe și energetice în așezările din zona arctică, unde sunt desfășurate formațiuni militare rusești, ar trebui pregătit înainte de 1 septembrie a acestui an, a mai declarat președintele rus Vladimir Putin. "Planul ar trebui să fie format pe baza unor planuri generale, dacă este posibil pentru fiecare dintre aceste așezări sau pentru mai multe puncte unite în aglomerări pentru dezvoltarea eficientă a teritoriilor", a mai declarat Putin.

El a susținut, de asemenea, ideea dezvoltării așa-numitelor fortărețe ale zonei arctice. Putin a instruit guvernul, împreună cu regiunile, să stabilească o listă a acestor așezări. "Numărul de așezări în acest caz nu este principalul lucru, deoarece trebuie să ținem cont de faptul că așezările mici, orașele pot avea o importanță strategică pentru țară", a spus Putin.

El a instruit să pregătească planuri generale de dezvoltare pentru astfel de fortărețe până în 2035, prin analogie cu cele care au fost deja dezvoltate pentru orașele din Orientul Îndepărtat. "Vă cer să nu amânați această activitate pentru a aproba planuri cuprinzătoare pentru dezvoltarea pe termen lung a orașelor arctice până la 1 octombrie 2024, de asemenea, până în 2035 și cu surse clare de finanțare", a spus președintele, adăugând că punerea în aplicare a acestor măsuri ar trebui să înceapă încă din 2025.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.