Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marele vis al lui Adi Popa: Să ajungă cu Reading în Premier League

www.digisport.ro
Adi Popa

Adi Popa, proaspăt transferat de la Steaua București la Reading FC, a declarat pentru site-ul noului său club că este dornic să ajungă cu echipa în prima divizie a fotbalului englez.

"Obiectivul meu este promovarea în Premier League. (...) Sper să joc foarte bine și să joc mult", a afirmat Popa, care a semnat cu gruparea aflată pe locul 3 în Championship. La finalul sezonului, primele două clasate promovează direct, iar formațiile clasate pe locurile 3-6 vor disputa un baraj, a cărui câștigătoare accede și ea în Premier League. Reading a fost ultima oară în primul eșalon în sezonul 2012-2013.

"Îmi place fotbalul de aici. Pentru mine aici este fotbalul adevărat", a spus extrema în vârstă de 28 de ani, care a mărturisit că a respins oferte din Spania și Italia fiindcă și-a dorit să joace în Anglia.

Popa, care a semnat un contract pe trei ani și jumătate cu Reading, s-a arătat foarte bucuros că negocierile s-au încheiat. "Am venit aici ca să-mi arăt calitatea", a subliniat internaționalul român. Popa nu crede că va fi o problemă să joace odată la trei zile, deoarece a avut un program încărcat și cu Steaua, cu partide în cupele europene. "Îmi place acest ritm, cu meciuri din trei în trei zile", a menționat el.

Popa a precizat că a vorbit cu Gabriel Tamaș, iar acesta, care a jucat la mai multe echipe din fotbalul englez, i-a spus: "Nu sta pe gânduri, du-te, e foarte bine acolo!" Popa apreciază stilul lui Reading, formație pregătită de fostul mare fundaș olandez Jaap Stam. "Cu Steaua, în România, jucam același fotbal ofensiv, bazat pe posesie", a spus fotbalistul. Jaap Stam a avut cuvinte de laudă pentru noul său elev. "Adrian este un atacant cu un potențial uriaș, care a jucat la un nivel înalt în România și în fotbalul european și internațional. E un jucător rapid, un pericol constant pentru adversari. E bun cu mingea la picior și se simte bine evoluând atât pe stânga, cât și pe dreapta și chiar într-o formulă cu doi atacanți. Ținând cont că ne-au rămas multe meciuri, cu un jucător de calitatea lui ne va fi mai ușor să avem ceva mai multă rotație în cadrul echipei și să odihnim niște jucători dacă avem nevoie, așa că sunt încântat să-l avem aici ca parte a lotului nostru", a spus Stam.

Gruparea de pe Madejski Stadium nu a dezvăluit suma transferului, dar precizează că extrema dreapta venită de la Steaua va purta tricoul cu numărul 25. Popa a efectuat vizita medicală, iar acum se așteaptă ratificarea transferului de către autoritățile fotbalistice din Albion și sosirea cărții verzi de transfer, conform Agerpres. Teoretic, Popa ar putea debuta marți seara, contra echipei Birmingham City, în deplasare. Popa va deveni primul fotbalist român care va juca pentru ''Royals'', cum sunt numiți jucătorii echipei Reading.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.