Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Marginalizarea romilor rămâne cea mai presantă problemă a Bulgariei în domeniul drepturilor omului'

rromi

Marginalizarea şi "intoleranţa societăţii faţă de minoritatea romă rămâne cea mai presantă problemă a Bulgariei în domeniul drepturilor omului", alături de atitudinea împotriva refugiaţilor şi deteriorarea mediului media, potrivit Raportului Departamentului de Stat al SUA cu privire la practicile în domeniul drepturilor omului în 2016, relatează Novinite.

'Alte probleme legate de drepturile omului menţionate sunt violenţa poliţiei, condiţii dure din închisori şi centrele de detenţie şi întârzierile lungi în sistemul judiciar. Au fost informaţii privind discriminarea religioasă şi hărţuirea, deficienţe în procesele de integrare a refugiaţilor şi a politicilor, fraudă electorală, violenţa de gen şi discriminarea femeilor, violenţa împotriva copiilor, creşterea antisemitismului online, traficul cu persoane, discriminarea persoanelor cu dizabilităţi, a minorităţilor etnice, cea împotriva persoanelor din categoria LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali), stigmatizarea socială a persoanelor cu HIV/AIDS. Exploatarea copiilor prin muncă şi discriminarea membrilor minorităţilor în ocuparea forţei de muncă au fost de asemenea înregistrate', se arată în raportul anual al Departamentului de Stat al SUA referitor la Bulgaria.

Citește și: Cutremur puternic în Filipine: Mai multe victime

Departamentul de Stat reaminteşte că, în 2015, Comitetul European pentru Prevenirea Torturii şi Tratamentelor sau Pedepselor Inumane sau Degradante (CPT) a emis un document în care se afirma că brutalitatea poliţiei este o problemă de sistem, având în vedere un număr semnificativ de acuzaţii de maltratare fizică intenţionată a unor persoane reţinute de către poliţie.

Condiţiile din majoritatea închisorilor au fost "dure, cu condiţii sanitare, de viaţă şi medicale neadecvate" în 2016, potrivit raportului.

Un alt domeniu de preocupare este sistemul judiciar în contextul în care constituţia şi legea prevăd un sistem judiciar independent, dar corupţia, ineficienţa şi lipsa de responsabilitate au continuat să prevaleze. Încrederea publicului în sistemul judiciar a rămas extrem de scăzută din cauza percepţiei că unii magistraţi au fost sensibili la presiuni politice şi au făcut justiţia inegală ", se arată în documentul citat.

'Deşi legea prevede sancţiuni penale pentru corupţia la nivel oficial, guvernul nu a aplicat legea în mod efectiv şi oficiali din toate ramurile guvernului ar fi implicaţi în practici de corupţie beneficiind de impunitate. Practicile de corupţie au inclus mită, conflict de interese, scheme de deturnare de fonduri elaborate, încălcări de achiziţii şi trafic de influenţă', se arată în capitolul privind corupţia şi lipsa de transparenţă referitor la Bulgaria, anunță Agerpres.

Drepturile omului "constituie un fundament esenţial al societăţilor stabile, sigure şi funcţionale. Respectarea drepturilor omului şi a democraţiei nu este numai un imperativ moral, ci este cel mai bun interes al SUA pentru a face lumea mai stabilă şi sigură', se menţionează în raportul Departamentului de Stat al SUA .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.