Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Zaharova, atac la adresa Chișinăului și al Bisericii Ortodoxe Române: Este un eșec al clericilor români de a-și atrage slujitorii spirituali în sânul lor

rador
Maria Zaharova

Purtătorul de cuvânt al MID-ului de la Moscova, Maria Zaharova, continuă să arunce cu săgeți otrăvite la adresa Republicii Moldova. De data aceasta, ea a sărit la gâtul Mitropoliei Basarabiei, pe care a acuzat-o că răspândește falsuri despre Biserica Ortodoxă din Moldova pentru a atrage preoții aflați în subordinea sa. De asemenea, portavocea Moscovei acuză Chișinăul că ar ține partea Mitropoliei Basarabiei în această dispută, conform deschide.md.

Acuzațiile aduse Bisericii Ortodoxe din Moldova sunt absurde, complet nefondate și par a fi rezultatul eșecului clericilor români de a-și atrage slujitorii spirituali în sânul lor. Este regretabil faptul că relațiile interbisericești din Moldova sunt astăzi politizate și că Chișinăul oficial, în ciuda prevederilor constituționale, permite interferența în afacerile confesiunilor. Și o face selectiv. Mitropolia Chișinăului și a Moldovei, aflată în subordinea Bisericii Ortodoxe Ruse este demult deja etichetată drept ”agent al intereselor Kremlinului”, fiind supusă atacurilor constante și discreditării din partea mass-mediei proguvernamentale. În schimb, Biserica Ortodoxă Română beneficiază de sprijinul necondiționat al conducerii din Moldova. În ciuda protestelor comunității locale, autoritățile examinează posibilitatea transferului sediul Bibliotecii Naționale către Mitropolia Basarabiei. Este evident că Chișinăul, în eforturile sale de a polariza politic societatea moldovenească și de a rupe legăturile cu Rusia, urmează exemplul regimului de la Kiev, care și-a dovedit în repetate rânduri natura sa nazistă” a declarat Zaharova.

Portavocea MID-ului rus a făcut un apel către Chișinău să renunțe la practica intervenției în afacerile bisericești și a avertizat cu privire la divizarea fatală a societății pe bază de limbă, religie și alte criterii.

Anterior, Mitropolia Basarabiei a declarat că Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove este o structură necanonică, subordonată centrului de putere de la Moscova, fiind infiltrată de reprezentanți ai serviciilor secrete ale Federației Ruse. Într-un comunicat, Mitropolia Basarabiei a demonstrat că Biserica Ortodoxă din Moldova reprezintă interesele regimului rusesc, a fost creată abuziv și cu încălcarea tuturor canoanelor bisericești și este măcinată de corupție și simonie. În același document, Mitropolia Basarabiei practic îndeamnă preoții aflați sub jurisdicția moscovită să treacă în supunerea sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.