Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marian Munteanu, despre demisia Guvernului: Un semn bun - O soluție practică ar putea fi un guvern tehnic

Marian Munteanu 1

Marian Munteanu, fostul lider al Pieței Universității, a declarat pentru PoliticScan că este un semn bun că Victor Ponta și-a dat demisia, iar soluția practică pe viitor ar fi un Guvern tehnic.

Aseară ați dat un avertisment guvernului: “Am o rugăminte față de Guvern: Să plece acum, să plece cât mai repede!”.  Cum comentați demisia de azi?

”Un semn bun.  Sper ca toate partidele să acționeze la fel de responsabil și le rog să nu declanșeze bătălia pentru fotolii. Îi rog, cu tot respectul, să înceapă neîntârziat reconstrucția sistemului nostru politic, să refacem unitatea națională, pe un temei nou, de autentică responsabilitate. Pentru aceasta e nevoie de o formulă de guvernare echilibrată, cu oameni integri și competenți”, ne-a declarat Marian Munteanu.

Care ar fi soluția politică?

”Evident, trebuie reflectată actuala structură parlamentară, dar Parlamentul trebuie să-și asume funcția de principală instituție a democrației. O soluție practică ar putea fi un guvern tehnic, liber de constrângeri partizane absurde, care să poată câștiga încrederea oamenilor și să pregătească alegerile viitoare într-un climat de echilibru, corectitudine și responsabilitate. Și, mai ales, să asigure continuarea eforturilor de întărire a justiției și a statului de drept.”.

Vă veți implica în viitor în acțiuni publice sau politice?

”Am fost și rămân un membru al societății civile. Din acest punct de vedere, da, mă voi implica și mă bazez pe o participare consistentă a oamenilor din generația mea. Îmi doresc ca societatea civilă să devină, în sfârșit, o voce articulată și coerentă, ferită de derapaje, ferită de sforării politice și ferită, mai ales, de impostură și demagogie”.

Marian Munteanu, fostul lider al Pieței Universității, a transmis Guvernului să plece pentru că altfel sute de mii de oameni vor ieși în stradă.

Declarația a fost făcută marți seara, 3 noiembrie, când mii de persoane erau în stradă și cereau demisia lui Ponta, Piedone și Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.