Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marian Tutilescu, ex-secretar de stat la Interne, despre vizita lui Blaga la MAI după prezidențiale

Inquam Photos / Octav Ganea
Vasile Blaga DNA

Fostul secretar de stat în Ministerul de Interne, Marian Tutilescu, a afirmat luni că, în ziua de după alegerile prezidenţiale din 2009, Vasile Blaga s-a aflat în sediul ministerului după o perioadă în care lipsise, fiind suspendat din funcţie.

"Îmi aduc aminte că, în dimineaţa respectivă, domnul Blaga (fost ministru de Interne - n.r.) a venit la birou undeva în jurul orelor prânzului, cred că a primit mai multe vizite dar eu nu am participat. (...) Nu ştiu dacă a fost şi domnul Videanu, e posibil, dar ştiu că domnul Blaga a venit după o lungă absenţă din minister, ca efect al suspendării, pentru că până atunci chiar nu intrase în minister, nu avusese niciun fel de convocare cu noi. Dânsul a respectat la acea vreme dispozitivul hotărârii judecătoreşti", a rememorat Marian Tutilescu, la audierea sa în Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, scrie agerpres.ro.

Citește și: STUDIU 40% dintre cei care navighează pe internet nu utilizează mijloace de apărare împotriva virusurilor

El a precizat că a fost numit la 1 octombrie 2009 în funcţia de secretar de stat, şef al Departamentului Schengen, iar atribuţiile funcţiei erau coordonarea întregului proces de relaţii internaţionale incluzând activitatea de afaceri europene.

Tutilescu a subliniat că el personal "nu a avut discuţii profesionale" cu Blaga, acesta din urmă fiind "într-o stare de bună dispoziţie ca efect al rezultatului alegerilor".

Citește și: Biblia în versuri, o lucrare unică în țară, va putea ajunge la românii de pretutindeni

Întrebat dacă suspendat fiind Blaga avea voie să intre în sediul Ministerului de Interne, Tutilescu a spus: "Nu ştiu dacă dispozitivul hotărârii judecătoreşti interzicea să intre în clădirea ministerului, dar (...) de la data la care hotărârea instanţei a devenit executorie nu a fost şi chiar au fost momente când era nevoie de o anumită coordonare, dar noi am reuşit într-un fel să o rezolvăm".

El a precizat că, în perioada suspendării lui Blaga, în minister fiecare dintre secretarii de stat, pe domeniul său de competenţă, îşi făcea treaba, iar secretarul de stat Mihai Capră "asigura coordonarea". "De regulă, când pleca ministrul, cel care era lăsat era domnul Capră. Cred că atunci domnul Capră asigura coordonarea", a adăugat Marian Tutilescu.

Citește și: China a lansat prima sa navă spațială de marfă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.