Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marian Vanghelie, PROFEȚIE incendiară: Florian Coldea va face denunțuri la SIIJ și va pleca inculpat

Marian Vanghelie

Fostul primar Marian Vanghelie a declarat, pentru MEDIAFAX, că fostul prim adjunct al SRI Florian Coldea va face mai multe denunțuri atunci când va fi audiat de Secția de anchetare a magistraților, iar cei denunțați vor fi fostul șef SRI, George Maior, și fostul președinte Traian Băsescu.

Citește și: Imagine de SENZAȚIE - Noua Dacia Arkana, SURPRINSĂ în teste pe munte

„Dânsul (Florian Coldea, n.r) merge acolo în primul rând că este parte din dosar. Din declarațiile celor de la DNA, domnul Iacob, adjunctul doamnei Kovesi și domnul Popovici, șeful Secției penale, au reieșit câteva lucruri. Pe deoparte a reieșit că dânsul a condus din biroul doamnei Kovesi de la DNA, a condus toată operațiunea Jakarta, deci implicarea dânsului în mod direct acolo, pe de altă parte dânsul, domnul Popovici, șeful Secției penale de acolo de la DNA ar fi scris cam cum comanda dânsul dosarele să fie executați oamenii de DNA, cum trebuiau să fie executați. Mă refer la domnul Coldea, el este implicat în dosar”, a declarat Marian Vanghelie, pentru MEDIAFAX.

Potrivit fostului edil, Florian Coldea ar urma să facă denunțuri la audierea de la Secția de anchetare a magistraților, în dosarul Laurei Codruța Kovesi.

„Eu știu exact că dânsul ar fi dispus să negocieze, să facă denunțuri, cred că să denunțe pe domnul Maior, pe domnul Băsescu. Pentru că nu are pe cine să denunțe decât pe domnul Maior și pe domnul Băsescu sau poate pe Kovesi, dar Kovesi nefiind șefa lui, peste el în funcție fiind doar domnul Maior și domnul Băsescu. (...) Ar putea să zică, de exemplu, că nu el a condus și că a fost trimis să conducă și că alții au luat hotărârea și mă refer fie la președintele României fie la șeful lui direct, șeful SRI, domnul Maior”. a mai spus Vanghelie.

Acesta a mai menționat că Florian Coldea ar putea face denunțuri deoarece îi este teamă că ar putea deveni inculpat în dosar.

„Cred că el la un moment dat, după finalizarea audierilor, peste două săptămâni, peste două luni, cred că va pleca ca inculpat. (...) Deci eu cred că și domnul Maior ar trebui să ajungă acolo pe măsurile pe care le-a întreprins, eu sunt sigur că vor mai fi procurori care vor spune de telefoanele pe care le-a dat domnul Maior și de modul în care se implica și domnul Maior, cum de altfel s-a implicat în dosarul lui Victor Ponta, și la ANI și peste tot”, mai explică sursa citată.

Precizările vin în contextul în care fostul prim adjunct al Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, urmează să fie audiat pe 16 mai de către procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. De altfel, ziua fostei şefe DNA este în 15 mai.

În dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, Kovesi are calitatea de inculpat, fiind acuzată de mai multe fapte.

Pe 28 martie, Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către Secţia de anchetă a magistraţilor, însă măsura a fost contestată în instanţă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus revocarea măsurii controlului judiciar, decizia fiind definitivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.