Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marile case de licitații din lume de la New York au o săptămână încărcată: vor scoate la licitație opere de artă evaluate la 1,8 miliarde de dolari

digi24.ro
dolari

Marile case de licitații din lume au un moment de vârf săptămâna viitoare, cînd vor scoate la licitație opere de artă evaluate la 1,8 miliarde de dolari, la New York, informează Bloomberg, potrivit Mediafax.

Și Sotheby și Christie's au primit atât de multe opere de artă încât au mai păstrat și pentru licitații viitoare. "Oamenii au realizat că piața de artă este la un maxim", spune Brooke Lampley, vicepreședinte al diviziei de arte frumoase a lui Sotheby. "Și nu știu cât va dura."

Colecții a doi oameni de afaceri - Barney Ebsworth, fondatorul Royal Cruise Line, la Christie's și David Josefowitz, antreprenor în industria muzicală, la Sotheby's - includ capodopere de Edward Hopper și Wassily Kandinsky. Miliardarul Joe Lewis vrea să stabilească un record pentru un artist în viață, prin vânzarea unei picturi David Hockney. Alți artiști importanți, printre care Helen Frankenthaler, Oskar Kokoschka și modernistul american Marsden Hartley ar puteaa să stabilească noi maxime.

Casele de licitații adoptă o viziune mai cuprinzătoare asupra artei, colecționarii căutând valori și dincolo de Pablo Picasso, Andy Warhol, Francis Bacon și Henri Matisse, a spus Lampley.

Primele două loturi ale sezonului, la Christie's, sunt exemple pentru așa ceva: "Chop Suey" din 1929 al lui Hopper este estimat la 70 - 100 milioane de dolari, iar un „Portret al artistului” de Hockney poate aduce peste 80 de milioane de dolari.

Sotheby's scoate în evidență un pachet de picturi create în perioada primului război mondial, inclusiv o scenă apocaliptică din 1912 a lui Ludwig Meidner, estimată la 12 - 18 milioane de dolari. Un tablou al lui Ernst Ludwig Kirchner din 1915, "Das Soldatenbad", pictată după eliberarea artistului din serviciul militar, este estimată la 15 - 20 milioane de dolari.

Pictura a fost în colecția Museum of Modern Art și la Guggenheim și a fost recent restituit moștenitorilor comerciantului de artă Alfred Flectheim, împreună cu un portret uimitor al unui bărbat, "Joseph de Montesquiou-Fezensac", de Kokoschka, estimat la 15 - 20 milioane de dolari. Prețul record al artistului austriac este de 4,1 milioane de dolari.

O pânză a lui Hartley din 1913, creată la Berlin, un puzzle geometric în culori primare, estimat la 30 de milioane de dolari, este de aproape cinci ori mai mare decât recordul actual al licitației artistului.

Christie's va oferi mai mult de o duzină de lucrări ale lui Picasso, cel mai scump tablou fiind "La Lampe", estimat la 25 - 35 de milioane de dolari, și este vândut de John Thain.

Ma sunt tablouri de Willem de Kooning, "Femeia ca peisaj" (60 - 80 de milioane de dolari) și un Jackson Pollock din 1950, care poate aduce 50 de milioane de dolari. Un alt Pollock poate aduce 18 milioane de dolari. Nelson Rockefeller l-a cumpărat cu 306 dolari în 1950, anul în care a fost făcut.

Sotheby's oferă o pictură abstractă masivă a lui Gerhard Richter, estimată la 30 milioane de dolari și care se află în aceeași colecție în ultimii 20 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.