Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marine le Pen: Bashar al-Assad este o soluţie mai bună pentru Siria decât ISIS

Marine Le Pen

Liderul formaţiunii franceze de extremă dreapta Frontul Naţional, Marine Le Pen, a declarat luni că rămânerea la putere a preşedintele sirian Bashar al-Assad este o soluţie mai bună decât preluarea controlului de către Statul Islamic, transmite DPA. Aflată în vizită în Liban, candidata la preşedinţia Franţei a spus despre actualul lider de la Damasc că, în comparaţie cu gruparea jihadistă, reprezintă 'răul cel mai mic'.

'Dacă ne ghidăm după principiul de a alege răul cel mai mic, un principiu realist, mi se pare că Bashar al-Assad este azi, în mod evident, o soluţie mai liniştitoare pentru Franţa decât Statul Islamic, în cazul în care gruparea ar veni la putere în Siria, aşa cum a făcut-o parţial în Libia, după dispariţia lui Gaddafi', a declarat Marine Le Pen în cadrul unei conferinţe de presă, la Beirut, potrivit postului Europe1.

La finalul întâlnirii cu premierul libanez Saad Hariri, Le Pen a spus că a discutat cu acesta despre viziunea ei asupra unei posibile soluţii pentru conflictul din Siria. 'I-am redat premierului analiza mea, cea pe care am exprimat-o încă de la începutul crizei siriene, în sensul că mi se pare că, la cum stau lucrurile, nu există o soluţie viabilă şi plauzibilă în afara alegerii între Bashar al-Assad, pe de o parte, şi Statul Islamic, de cealaltă parte', a afirmat lidera Frontului Naţional, conform Agerpres.

Europe1 notează că poziţia candidatei cotate cu cele mai mari şanse de a ajunge în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa contrazice poziţia oficială a ţării sale, regimul de la Paris considerând că al-Assad este vinovat de crime de război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.