Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Un nou CONFLICT în NATO: Premierul Italiei îl numește DICTATOR pe Recep Tayyip Erdogan

qz.com
Mario Draghi

Premierul italian, Mario Draghi, l-a numit joi seară pe preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, drept "dictator" atunci când a răspuns la o întrebare despre scandalul "Sofagate", notează AFP.

"Am fost foarte mâhnit de umilinţa pe care preşedintele Comisiei a trebuit să o suporte cu aceşti, să le spunem ceea ce sunt, dictatori", a declarat Mario Draghi în cursul unei conferinţe de presă la Roma.

El a răspuns la o întrebare despre comportamentul preşedintelui turc faţă de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, căreia i s-a oferit marţi un loc pe o canapea cu prilejul unei reuniuni a preşedinţilor instituţiilor UE la Ankara.

Înregistrarea video în care se vede cum Von der Leyen stă aşezată pe canapea, departe de fotoliile alocate lui Michel şi Erdogan de protocol, în timpul reuniunii lor din capitala Turciei, i-a şocat pe numeroşi eurodeputaţi şi înalţi responsabili ai UE.

"Nu împărtăşesc absolut comportamentul preşedintelui turc faţă de preşedintele Comisiei (...) Nu a fost un comportament adecvat", a precizat Mario Draghi.

El a estimat că Recep Tayyip Erdogan, în pofida diferenţelor de doctrină politică, este unul dintre acei responsabili "cu care trebuie să colaborăm".

"Cu toate acestea, trebuie să fim sinceri pentru a ne exprima propria diferenţă de vederi, de opinii, de viziune asupra societăţii, dar, de asemenea, să fim pregătiţi nu să colaborăm, ci să cooperăm în interesul propriei ţări", a adăugat premierul italian, apreciind ca necesar să se găsească "echilibrul potrivit" între aceste două cerinţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.